• AFC Eskilstunas målvakt Alireza Haghighi och Sirius Moses Ogbu under lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IK Sirius SK och AFC Eskilstuna på Studenternas IP. Foto:
  • Eskilstunas tränare Michael Jolley under lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IK Sirius SK och AFC Eskilstuna på Studenternas IP. Foto:
1/

Jolleys drag – bytte målvakt: ”Har mer erfarenhet”

Fotboll

Han har synts flitigt i sociala medier och fansen har skrikit efter honom i kommentarsfältet. Men trots att han varit synlig på nätet har han varit osynlig mellan stolparna i AFC.

På Studenternas i Uppsala kom så den efterlängtade debuten för Irans förre VM-målvakt Alireza Haghighi.

— Alireza har mer erfarenhet än vad Tim har och därför fick han stå, säger AFC-tränaren Michael Jolley efter 0–1-förlusten.

Han har spelat mot Lionel Messi, Sergio Agüero och Gonzalo Higauin i VM för Iran, har mer än 833 000 följare på Instagram och 321 036 följare på Facebook – men sedan ankomsten till AFC har det varit helt tyst.

Målvakten har haft stora problem med höftböjarmuskeln och en ordentlig bristning i framsida lår och opererats för detta. Ett tag befann sig den 193 centimeter långe 29-åringen i Tyskland hos en kille han själv anlitat för att få bukt med situationen.

Det och en bra träningsvecka uppe på Tunavallen gjorde susen. Sedan fick han plötsligt chansen i Michael Jolleys lag på Studenternas IP i Uppsala.

— Tim har gjort det extremt bra för oss. Men Alireza har mer erfarenhet än vad Tim har och jag bestämde mig inför den här matchen att Alireza skulle stå och jag trodde att hans erfarenhet skulle hjälpa oss, säger Michael Jolley efter matchen och fortsätter:

— Han hade lite problem med benet och försvararna fick hjälpa honom med insparkarna men jag tyckte att han hjälpte laget att lyfta sig. Det var en bra debut.

Vid sidan av Alireza Haghighi fick AFC:s tidigare ordinarie målvakt Tim Erladsson finna sig i att sitta på bänken.

— För min del handlade det bara om att stötta laget från sidan. Alireza gjorde en bra match och höll kvar laget i matchen, säger Tim Erlandsson.

Var det tungt att få beskedet att du inte skulle spela?

– Det är klart att jag ville spela. Det hade varit konstigt om jag inte kände en besvikelse. Men det är bara att lägga det åt sidan och blicka framåt mot matcherna mot Kalmar.

Är det skönt med lite konkurrens?

— Absolut. Konkurrens är alltid bra. Även i situationer där man hamnar utanför laget. Jag vill visa att jag vill spela och då höjer jag mig extra.

Vad sade Michael Jolley till dig?

– Han var tydlig och berättade att det inte handlade om mina tidigare prestationer utan om att Alireza passade bättre för den här matchen. Det respekterade jag.

Alireza Haghighi, som otagbart släppte in Moses Ogbus vinstmål i 74:e minuten, lade locket på efter matchen.

– My friend. Jag är jättetrött. Jag kan inte prata nu. Jag har tappat rösten.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

AFCEskilstunafotboll
Relaterat