Lastbil skalade av taket under järnvägsbro – stoppade tågtrafiken

Eskilstuna

En lastbil körde fast och skrapade av taket vid järnvägsbron på Tullgatan i Eskilstuna. Olyckan ledde till köer i både bil- och tågtrafiken. Kort efter att olyckan inträffade stoppade Trafikverket bron för all tågtrafik.

– Vi tillkallade en brospecialist och en reparatör för att inspektera bron, säger Ulrika Karlsson vid Trafikverkets presstjänst.

Lastbilen på bilden var av allt att döma för hög för att kunna passera under järnvägsbron på Tullgatan. På fredagseftermiddagen – mitt i rusningstrafiken – blev den stående med ett avskrapat tak på platsen.

– Det är lite körigt i trafiken, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl polisregion Öst vid 16.20-tiden.

Det var vid 16-tiden som olyckan inträffade och det bildades långa köer kring platsen. Bärgaren var ett av alla fordon som fastnade i köerna.

– Och det är ju lite olyckligt för att det är ju först när bärgaren kommer fram och kan jobba som köerna kan lätta, säger Mikael Ehne.

Polisen var på plats för att hjälpa bärgaren navigera sig genom köerna.

Foto:

Och till den som behövde ge sig ut i eftermiddagsrusningen i Eskilstuna så här på fredagen hade Mikael Ehne ett råd:

– Välj om möjligt en annan väg.

Klockan 16.25 stoppades tågtrafiken med anledning av olyckan. Klockan 17.33 meddelades att stoppet hävts men att det råder följdförseningar.

– Vi tillkallade en brospecialist och en reparatör för att inspektera bron för att se om det fanns några skador och det fanns det inte, säger Ulrika Karlsson vid Trafikverkets presstjänst.

Vid 16-tiden på fredagen körde en lastbil fast under järnvägsbron på Tullgatan. Foto:

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

TrafikTrafikolyckaWEBB_TV
Relaterat