Hästar dog och två personer till sjukhus efter svår krasch på E 20

Eskilstuna

Två personer och sex hästar drabbades när en hästbuss och en lastbil med släp krockade på E 20 strax utanför Eskilstuna på söndagskvällen. Personerna fördes med ambulans till Mälarsjukhuset och enligt uppgifter till tidningen Ridsport ska tre av hästarna ha avlivats.

Olyckan inträffade strax efter klockan 18 på E 20, västlig riktning, strax innan Folkesta sedan en lastbil kört in i en hästtransport

Lastbilen, som hade ett släp påkopplat, hamnade i diket efter olyckan. Hästbussen blev kvar på vägen, med bakdelen kraftigt demolerad till följd av krocken.

Polis, räddningstjänst och ambulanspersonal var snabbt på plats. Som mest hade räddningstjänsten fem enheter vid olyckan. Även en veterinär tillkallades.

  • Foto:
  • Foto:
1/

Exakt hur olyckan har gått till är i nuläget oklart.

– Det var en lastbil som körde in i den här hästtransporten bakifrån, men hur det har gått till vet vi inte, säger Johan Gustavsson, inre befäl på räddningstjänsten i Eskilstuna, och fortsätter:

– Totalt var det sex hästar inblandade och två personer är transporterade till sjukhus med ambulans.

Enligt polisen råkade två av hästarna illa ut till följd av olyckan.

– En häst dog och en blev skadad, oklart hur allvarligt, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

Enligt uppgifter till tidningen Ridsport på måndagen ska ytterligare två hästar ha avlivats efter olyckan.

Två personer, föraren och en passagerare i hästtransporten, fördes med ambulans till Mälarsjukhuset. Det rörde sig om en man och en kvinna som enligt sjukhuset ådrog sig lindriga skador.

Foto:

E 20 stängdes av i båda riktningarna efter olyckan, mellan trafikplats Marielund och trafikplats Folkesta, vilket resulterade i långa köer på sträckan.

Det efterföljande bärgningsarbetet av de båda lastbilarna påverkade framkomligheten på plats sent in på natten.

Först klockan 00.33 under natten till måndagen meddelade Trafikverket att det åter rådde full framkomlighet vid olycksplatsen.

– Det finns i nuläget ingen brottsmisstanke kopplad till olyckan, men det här fallet får förstås en utredare titta närmare på, säger Björn Öberg under måndagsmorgonen.

Eskilstuna-Kuriren har varit i kontakt med hästägarna som avböjt intervju.

Foto:

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

RäddningstjänstenE20EskilstunaBlåljus Trafikolycka
Relaterat