En förare blev klämskadad i en arbetsplatsolycka på Volvo parts i Eskilstuna under måndagen. Foto:

Klämskadade föraren har fått lämna sjukhuset

Eskilstuna

Den transportör som fördes till Mälarsjukhuset med en förmodad klämskada efter en olycka i samband med lossning av gods på Volvo parts i Eskilstuna under måndagseftermiddagen är utskriven från sjukhuset.

— Föraren klarade sig relativt bra så vitt jag vet, säger kriminalinspektör Anders Wallberg vid enheten för miljöbrott i region öst.

Transportören blev klämd mellan det 800 kilo tunga gods som skulle lossas vid Volvo och sin lastbil och fick svårt att andas efteråt. Möjligen förlorade personen medvetandet ett kort ögonblick vid olyckstillfället.

Därför fördes den skadade i ambulans till sjukhuset för närmare undersökning av sina skador.

Den truckförare som skulle hjälpa till att lossa lasten skadade sig också men undkom med skrapsår på ena benet och ena armen.

Riktigt hur olyckan gått till är inte klarlagt än, men ett första förhör har hållits med truckföraren. Vad som kommit fram av detta samtal vill inte Anders Wallberg gå in på riktigt än:

— Det är av utredningstekniska skäl, säger han. Vi vill heller inte namnge transportfirman eftersom den fortsatta utredningen kan komma att omfatta även den.

Ett yttrande ska också sammanfattas från arbetsmiljöverket.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Platser/Eskilstunaolycka
Relaterat