Cityhuset i Eskilstuna. Foto:

Knarkpåverkad tjuv flydde åt fel håll i rulltrappa – togs av ordningsvakt

Eskilstuna

Kvinnan fyllde famnen med barnkläder på Kappahl i Cityhuset i Eskilstuna och flydde mot markplan. Hon valde dock en nedåtgående rulltrappa och kom inte långt. Nu har hon dömts för stölden, och även andra brott.

Det var några dagar före jul förra året som händelsen inträffade. En anställd på Kappahl berättade under rättegången i Eskilstuna tingsrätt hur hon hörde larmet tjuta, och såg kvinnan fly ut ur butiken med famnen full med barnkläder.

Händelsen uppmärksammades även av en anställd i en annan butik på Cityhusets bottenvåning, och hon larmade en ordningsvakt.

Den kvinnliga tjuven flydde med kläderna uppför en rulltrappa mot markplan. Rulltrappan gick dock åt andra hållet, och ordningsvakten som sprungit till platsen kunde ta fast kvinnan. Under hennes kamp för att ta sig uppför den nedåtgående rulltrappan ska hon ha tappat en del av sitt byte från Kappahl, som sammanlagt visade sig vara värt närmare 1 700 kronor.

Nu har kvinnan, som är i 50-årsåldern, dömts för stölden. Hon fälls även för två fall av ringa narkotikabrott. När hon stal kläderna var hon påverkad av metamfetamin, och hade dessutom knark på sig. En mindre mängd amfetamin och 35 narkotikaklassade tabletter. Domen omfattar även ett brott mot knivlagen begånget vid ett annat tillfälle.

Påföljden för den samlade brottsligheten blir två månaders fängelse.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaEskilstuna CentrumBrottHandelJulKrimNarkotikabrottStöld
Relaterat