• Kicki Berggren och Kjell-Ove Arvidsson må stå längst fram på bilden av Koki´s Event i Torshälla. — Men alla som jobbar här är lika viktiga, utan gänget vi har i ryggen skulle vi inte vara någonting, säger både Kicki och Kjell-Ove. Foto:
  • — Koki's Event har bara börjat, vi ska bli större än så här, säger Kicki Berggren. Foto:
  • — Jag trodde att jag skulle jobba med ett brittiskt tonårsgäng, men så var det alltså inte, säger Kjell-Ove Arvidsson. Foto:
  • Foto:
  • Som i alla byggföretag betonas vikten av säkerhetstänket. — Det får vi aldrig göra avkall på, skriver alla anställda under på. Foto:
  • Var helst det byggs en scen finns snart nog Koki's med på ett hörn... Foto:
1/

Koki's Event har en plan för framtiden

Torshälla

Var helst en utomhusscen behöver byggas finns en chans att Torshällaföretaget Koki's Event finns med. Men glöm det där med ett drömyrke för alla som älskar musik.

Koki's Event bildades för fyra år sedan av Kjell-Ove Arvidsson och Kicki Berggren.

Verksamheten har varit i gång längre men då på föreningsbasis när Kjell-Ove var kanslist i Torshälla Nyby IS, och Kicki var en av många fotbollsmammor som blev engagerad och snart blev inlyft i styrelsearbetet.

Sedan flera år har de ansvarat för alla scenbyggen åt After Dark och i sommar jobbar de med bland andra Laleh, Gessle, och Sommarkrysset.

Man kan tro att det hela är väldigt säsongsbetonat och ger enbart en massa sommarjobb, men så är det inte alls längre. Visserligen är tempot ganska uppskruvat under sommaren, men det händer mycket även andra tider på året.

I takt med att ryktet om Koki's i Torshälla sprider sig som ringar på vattnet så ger det jobb över stora delar av landet numera.

— Vi har aldrig gjort någon marknadsföring, ändå är det fler och fler som vänder sig till oss.

Inte utan stolthet menar Kicki att företaget har en grundmurat rykte om sig att verkligen veta vad man håller på med och alltid passa tiderna. Och man tänker alltid på säkerheten i samband med allt byggande och allt rivande.

— Det är alltid erfaret folk som leder detta arbete och så måste det självfallet vara. Det får bara inte inträffa några olyckor.

Även om man kanske ville marknadsföra företaget så hade man inte ens ett namn att kasta fram till att börja med.

— Det var basisten i Yohios band som kläckte idén med Koki's, säger Kjell-Ove, som tillsammans med Kicki funderade på saken en tid.

— Kanske inte det originellaste vi hört, men det hela låg ganska bra i munnen ändå, säger Kicki

— Faktum är att man tvingas bli lite glad när man säger Koki's, eller hur. K-o-k-i-i-i-s, ljudar Kicki, jo det framkallar ett leende.

Till arbetet går både Kicki och Kjell-Ove med lätta steg varje dag och numera sysselsätter företaget sju personer på heltid.

Ovanpå detta tillkommer mellan 300 och 350 timanställda varje år.

— Åker vi på ett gig i Göteborg eller Helsingborg så är vi kanske bara fem man som åker från Torshälla och så får vi anställa lika många på plats därnere.

Ett drömjobb vet ändå inte Kicki om hon skulle kalla det. Hon gillar verkligen musik - ju hårdare desto bättre - men kommer alltid på sig själv med att missa all musik som framförs på konsertplatserna.

— Det är konstigt, jag är på plats på många konserter, men det är hela tiden saker som händer, någon gör illa sig och behöver hjälp, någon försöker planka in på konsertområdet... Plötsligt är konserterna bara slut och jag har egentligen inte hört något alls.

Kjell Ove upplever det hela på ett liknande sätt. Han har inga direkta favoriter så där, utom möjligen Ken Ring. Annars är de flesta namn okända för honom.

— Jag trodde att jag skulle göra ett jobb för ett ungt brittiskt gäng som hette Boyzone, men jag hörde fel, det var Beyoncé hon hette. Samma sak med något gäng som hette Coldplay... Aldrig hört talas om, tänkte jag. Men när jag kollade upp det så hade jag hört en hel del låtar med just den gruppen.

Ingen som protesterar mot allt detta byggande, som sedan ändå rivs gång på gång?

— Det säger jag också, skrattar Kicki till svar. Vad ska det tjäna till att bygga upp något när det ändå bara ska rivas dagen därpå.

— Nej, men skämt åsido, det är ett fantastiskt jobb och vi har så roligt på vårt arbete.

Koki's Event AB

Torshällaföretag som sysselsätter sju personer på heltid, och har ett stort antal timanställda medarbetare.

Omsättning för 2016: 9,5 miljoner.

Målsättning: Fortsätta att prestera och samtidigt ha roligt på jobben runt om i landet.

Läs mer om dessa ämnen

Torshällanöje