Pistol hittades i Gallerian – vittne ringde polisen: "Känns inte tryggt"

Eskilstuna

Klockan 07.53 på måndagsmorgonen larmades polisen till Gallerian i centrala Eskilstuna. Anledningen var att någon person sett ett pistolliknande föremål i trappuppgången upp till garaget från bowlinghallen.

– Det är någon typ av anträffat gods. Vi var på plats klockan 08.05, säger Erik Terneborn, vakthavande befäl vid region öst.

Polisen bekräftar att det ska röra sig om en kolsyrepistol.

– På avstånd är det omöjligt att se att det är en replika. Ett nästintill identiskt vapen användes av en man som blev ihjälskjuten i Stockholm i höstas, säger en av poliserna på plats.

Enligt uppgifter tog polisen kolsyrepistolen i beslag innan man lämnade Gallerian vid 08.20-tiden.

Eskilstuna-Kuriren har talat med en person som hade uträttat ett ärende på en annan butik och på väg därifrån fick syn på ett föremål.

– Jag undrade vad det var och gick närmare, och då såg jag att det var en pistol. Jag visste inte om det var en riktig pistol eller en kolsyrepistol, men sen ringde jag polisen, säger personen och fortsätter:

– När jag stod där och precis hade lagt på telefonen kom det en ordningsvakt som frågade vad jag gjorde där och jag svarade att jag hittade pistolen och att polisen var på väg. Han stannade kvar på platsen till polisen kom.

Vad tänker du om det här, att det ligger en pistol helt öppet?

– Det känns inte tryggt att det ligger pistoler mitt i gallerian i stan. Då vet man inte riktigt vem som har vapen på sig, säger personen, som vill vara anonym.

Enligt polisen kommer en anmälan om vapenbrott att upprättas, i enlighet med vapenlagen.

Lennart Vestergren hos polisen i Eskilstuna säger att man just nu inte vet om den upphittade pistolen kan ha några kopplingar till eventuell brottslighet.

Men vid den senaste tidens rån i Eskilstuna har dock inga skjutvapen använts, konstaterar han.

  • En kolsyrepistol anträffades i Gallerian under måndagsmorgonen. Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaBrott
Relaterat