Marica Johansson har avskedats från jobbet som vd på Kommunfastigheter.

Kommunfastigheters vd får sparken

Eskilstuna

Kommunfastigheters vd Marica Johansson har avskedats. — Tyvärr har det funnits brister i samarbetet, säger Bertil Andersson (M), styrelseordförande i det kommunala bostadsbolaget.

Marica Johansson hann bara med att vara vd på Kommunfastigheter i ett drygt år. Bolaget har krav på sig från ägarna på att ta fram cirka 300 bostäder per år och så sent som i måndags berättade hon i tidningen om de pågående och kommande bostadsplanerna. Men nu får hon alltså sparken från vd-jobbet.

— Marica har bidragit med sin gedigna kompetens i fastighetsfrågor men tyvärr har det funnits återkommande brister i samarbetet med olika samarbetsparter som gör att Marica har entledigats från sin tjänst, säger Bertil Andersson (M), styrelseordförande Eskilstuna Kommunfastigheter i ett pressmeddelande.

När Marica Johansson började sitt arbete på Kommunfastigheter var Bertil Andersson mycket nöjd med rekryteringen:

— Vi ville hitta en ledare med karaktär och driv med bred erfarenhet. Marica har varvat specialistroller med ledarroller inom flera olika branscher. Vi tror att hon kommer att vara ett utmärkt tillskott för de åtaganden och utmaningar vi har hos oss, sa han då.

I väntan på att en ny vd ska rekryteras går Fredrik Elf in som tillförordnad vd. Han arbetar i dag som distriktschef för Distrikt Väst och har suttit med i Kommunfastighets ledningsgrupp.

Tidningen har sökt Marica Johansson och Bertil Andersson för en kommentar.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna KommunfastigheterBostad
Relaterat

Mest delat denna vecka