Eskilstuna tingsrätt har dömt en äldre bilförare för vårdslöshet i trafik.

Körde i fel körriktning och krockade – dömd för vårdslöshet

Eskilstuna

När den äldre mannen skulle svänga ut från en väg hamnade han i den mötande trafikens färdriktning och hans bil och en mötande bil klämdes fast mot varandra. Nu har föraren, en äldre man i Eskilstuna, dömts för vårdslöshet i trafik.

Det var den 25 januari i år som händelsen ägde rum på Skogstorpsvägen i Eskilstuna. En man som var ute och övningskörde med en ung familjemedlem, observerade på håll hur en annan bil svängde ut på Skogstorpsvägen. De såg hur bilföraren sakta och tvekande körde ut i korsningen och sedan började svänga vänster mot dem. Men i stället för att hamna i rätt färdriktning på vägen in mot centrum kom bilen körande i samma körfält där mannen och hans övningskörande familjemedlem befann sig.

I polisförhören berättade mannen att de stannade sin bil när de förstod vad som höll på att hända och tutade för att få mannen i den andra bilen att stanna. Men mannen stannade inte. I stället fortsatte han och försökte klämma sig förbi bilen, men eftersom det var för trångt fungerade inte det. I stället fastnade bilarna och hakade i varandra.

I förhören beskrev mannen hur han snabbt kastade sig ur bilen, gick fram till den äldre bilföraren och frågade vad han höll på med. När han uppfattade det som att den äldre mannen inte förstod, tog han av honom bilnycklarna och ringde polisen.

Den äldre mannen nekade under utredningens gång till att ha gjort något brottsligt och menade att det var det hala väglaget som gjorde att det blev som det blev.

Men efter att ha blivit åtalad erkände mannen vilket gjorde att målet slutligen avgjordes utan rättegång i Eskilstuna tingsrätt.

Tingsrätten har nu meddelat dom mot den äldre bilföraren: han döms för vårdslöshet i trafik och ska betala 40 dagsböter á 180 kronor, totalt 7 000 kronor i böter.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

Plats/EskilstunaBilarKrimTrafikTrafikbrott
Relaterat