Den senaste attacken ska ha skett lördagen den 2 mars klockan 18.55 vid Ica Maxi i Skiftinge.

Kräm-mannen tafsade på kvinna utanför Ica Maxi – fyra nya fall anmälda

Eskilstuna

Allt fler kvinnor i Eskilstuna anmäler att de blivit utsatta för attacker av den så kallade kräm-mannen. Han ofredar slumpvis utvalda kvinnor genom att snabbt närma sig dem bakifrån och avsluta sitt närmande genom att spruta hudkräm på deras bakdelar.

Eskilstuna-Kuriren har tidigare redovisat mellan sju och åtta fall. När polisen uppdaterade sin lista med anmälningar på onsdagseftermiddagen hade antalet stigit till tolv.

Den första kräm-attacken ska ha skett den 13 februari i stadsparken öst, alltså den sidan av parken där Klosters kyrka ligger.

LÄS MER Polisens uppmaning: Hjälp oss gripa Kräm-mannen

Den senaste attacken ska ha skett lördagen den 2 mars klockan 18.55 vid Ica Maxi i Skiftinge. Den skiljer sig från de andra angreppen eftersom mannen då har gett sig från Eskilstunas centrala delar där han annars har agerat.

– Det var en 19-årig kvinna som varit inne och handlat på Ica Maxi i Skiftinge. När hon kom ut fanns mannen där. Han slog henne på rumpan och sprutade sedan hudkräm på henne, berättar Lennart Vestergren hos polisen i Eskilstuna.

I vissa fall har mannen rört vid kvinnorna och därefter sprutat kräm på dem. I andra fall har han bara sprutat kräm - eller bara tafsat. De drabbade kvinnorna är i alla åldrar, mellan 13 och drygt 60 år.

Kräm-mannen är okänd för polisen men nu har också polisens underrättelsetjänst engagerats genom att göra en sammanställning av de olika händelserna.

LÄS MER Pappan berättar: Kräm-mannen sprang efter min 13-åriga dotter

Vad polisen gör i övrigt vill inte Lennart Vestergren berätta om, för att inte ge gärningsmannen för mycket information.

– Men vi har flera sätt att gå vidare på. Vi ska bland annat göra förhör med olika målsägare. Men hur polisens åtgärder ser ut för övrigt vill jag inte gå ut och berätta om. Men vår uppmaning är fortfarande att ringa till polisen direkt, på 112, om man drabbas. Då ha vi en möjlighet att spana i omgivningarna direkt, betonar Lennart Vestergren.

Här har kräm-mannen slagit till:

13/2: Stadsparken öst

18/2: Klostergatan

25-27/2: Stadsparken öst

27/2: Fristadstorget

28/2: (fyra fall)

19.30 Köpmangatan

19.45 Eskilsgatan

19.50 Fors kyrkopark

20.20 Stadsparken väst

2/3 (fyra fall)

16.25 Intagsgatan

17.10 Stadsparken öst

17.30 Stadsparken väst

18.55 Ica Maxi Skiftinge

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaSkiftingeBrottKrimSexuellt ofredande
Relaterat