Totalt fyra bilar och fem personer var inblandade i olyckan som man tror orsakades av en omkörning. Foto:

Flera bilar i krock på väg 53 efter omkörning

Eskilstuna/Malmköping

En omkörning i hög fart tros ligga bakom den trafikolycka där fyra bilar var inblandade och flera personer skadades vid lunchtid under lördagen.

Polisen har tagit en av bilarna i beslag för utredning.

Klockan var 11.17 när det första larmet kom om en trafikolycka söder om Slytanbacken på väg 53 mellan Eskilstuna och Malmköping.

Räddningstjänst från Malmköping och Flen var först på plats för att ta hand om de skadade. Det stod snart klart att totalt fyra bilar och fem personer var inblandade.

Olyckan inträffade i ett krön där sikten är dålig. En bil som kom söderifrån tros ha gjort en omkörning i hög fart och sedan krockat med en bil i motsatt riktning.

– Det syns på bilspåren att den bil som kört om har fortsatt 100 – 150 meter till efter krocken vilket tyder på att den haft hög fart, säger Pål Kurucz, insatsledare vid räddningstjänsten i Flen.

En av olycksbilarna hamnade på taket. Foto:

Däcksspåren på asfalten indikerar att bilen vobblat ordentligt innan den stannat mot ett vajerräcke, rejält deformerad. Den andra bilen hamnade efter kollisionen på taket. Ytterligare två bilar som körde i södergående riktning blev inblandade i olyckan med den mötande bilen.

– Första insatsbilen som kom fram fick först koncentrera sig på att undersöka vilka personer som vi behövde ta hand om. Kort därefter kom ambulanspersonal.

Föraren i den bil som gjorde omkörningen fördes i helikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Föraren i den bil som hamnade på taket fördes med ambulans till Mälarsjukhuset liksom ytterligare två av de inblandade personerna.

Saneringen efter olyckan tog tid då krossat material från de fyra inblandade bilarna låg utspridda flera hundra meter längs vägbanan.

Vägen var länge helt avstängd vid olycksplatsen. Foto:

Polisen kunde lämna olycksplatsen strax efter klockan 14.

– En av bilarna har tagits i beslag för en teknisk undersökning, säger Urban Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i Sörmland.

– Vi har gjort en skiss över olycksplatsen och kommer att göra en utredning. Men ingen person är hörd ännu.

I en presskommuniké som Mälarsjukhuset skickade ut strax efter klockan 16 framkommer att de tre av de fyra personer som transporterades med ambulans är under behandling, varav en är lindrigt skadad. En person har kunnat lämna sjukhuset.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

TrafikolyckaWEBB_TVolycka
Relaterat