Stefan Krstic toppar Liberalernas lista i Eskilstuna inför valet 2018. Foto:

Krstic toppar Liberalernas lista i Eskilstuna

Eskilstuna

22-årige fullmäktigeledamoten Stefan Krstic toppar Liberalernas lista inför valet i höst. Det står klart efter partiets nomineringsmöte under måndagskvällen.

Han känner sig hedrar och stolt över förtroendet som partikamraterna visat.

— Jag är jätteglad och känner mig taggad att driva valrörelse i Eskilstuna.

Stefan Krstic sitter i fullmäktige sedan 2014. Han började engagera sig politiskt två år dessförinnan och beskriver sig på en direkt fråga som socialliberal snarare än marknadsliberal men understryker att han egentligen ogillar den typen av epitet.

— Jag tror på den klassiska liberala ideologin att staten ska hålla sig borta så mycket som möjligt från individens liv samtidigt som vi alla har ett socialt ansvar att ta hand om varandra.

Hans hjärtefrågor handlar just om människors vardag; om jobb, skola, äldreomsorg och att alla ska känna sig trygga på stadens gator och torg.

— Vi måste få ner arbetslösheten och vi måste sänka skatten i Eskilstuna, säger Stefan Krstic som tror att den kommande valrörelsen i Eskilstuna kommer domineras av jobbfrågor samt integration.

— Skolan och skolresultaten kommer också att bli en viktig fråga. Den S-ledda majoriteten har skurit ner för mycket på skolan.

Några fritidsbekymmer har han inte vid sidan av uppdraget som fullmäktigeledamot. Han arbetar dels som politisk sekreterare men även på Fazers bageri. Dessutom läser han till jurist i Stockholm där han även har ett övernattningsboende.

— Det är mycket att göra men det går ihop, säger han.

Liberalernas nuvarande gruppledare Niklas Frykman har som vi berättat tidigare nominerats som förstanamn på partiets riksdagslista för Sörmland.

Så här ser de fem första namnen ut på Liberalernas nomineringslista:

1 Stefan Krstic

2 Erika Rydja Sandvik

3 Niklas Frykman

4 Helen Wretling

5 Peter Harich

Läs också

( 10 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna kommunLiberalernaPolitik
Relaterat