• Mitt under föreställningen med Mia Skäringer i Stiga Sports Arena på onsdagskvällen ska en kvinna ha misshandlat en annan kvinna i publikhavet. Upprinnelsen till händelsen ska ha varit en diskussion om att sällskapet var högljutt och "pratade snusk". Foto:
  • Foto:
1/

Kvinna misshandlad under Mia Skäringers föreställning – får stöd av stjärnkomikern

Eskilstuna

Mitt under föreställningen med Mia Skäringer i Stiga Sports Arena på onsdagskvällen ska en kvinna ha misshandlat en annan kvinna i publikhavet. Upprinnelsen till händelsen ska ha varit en diskussion om att sällskapet var högljutt och "pratade snusk".

Det var strax efter klockan 21 på Mia Skäringers föreställning "Avig Maria – No More Fucks To Give" som händelsen utspelade sig.

– Det ska ha suttit ett par bredvid kvinnan i publiken – en man och en kvinna – som pratade om en massa otrevligheter. Hon hade sagt åt dem flera gånger att vara tysta, säger Lennart Vestergren, på polisen i Eskilstuna.

LÄS MER Parkeringskaos efter Skäringers show – många besökare inlåsta i nya Munktellgaraget

Till sist ska den utsatta kvinnan ha bett paret gå ut därifrån och det var då som kvinnan i sällskapet ska ha riktat ett knytnävslag mot henne på hakan. Hon ska inte ha fått några allvarliga skador av knytnävsslaget.

Enligt polisens händelserapport ska kvinnan ha kontaktat en ordningsvakt som i sin tur kontaktat polis.

Polis på plats gjorde ett kortare förhör med den målsägande kvinnan, som är i 60-årsåldern, och tog uppgifter från henne.

LÄS MER Recension: Mia Skäringers show – helt enkelt riktigt jäkla bra

Gärningspersonen, en kvinna i 50-årsåldern, bedömdes av polis vara så pass berusad att hon inte kunde förhöras efteråt. Hon ska inte ha blivit omhändertagen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Hon har i dagsläget ännu inte förhörts av polis.

Mia Skäringer har själv kommenterat händelsen på Instagram: "Men va fan, detta tar ju priset. All kärlek till dig och din mamma. Jag beklagar".

Kvinnan i 50-årsåldern, hemmahörande i Strängnäs kommun, är nu misstänkt för misshandel.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaKrimmisshandel
Relaterat