Åklagaren anser att en kvinna i 30-årsåldern har brutit mot lagen när hon trots att hon saknade körkort, körde bil - och dessutom körde på en annan bil och sedan smet.

Kvinna misstänks för smitning

Eskilstuna

Den 26 mars i år befann sig en kvinna på länsväg 230 vid Lista i Eskilstuna kommun. I samband med att kvinnan körde bil, körde hon in i sidan på en lastbil – och ska ha avvikit utan att ge sig till känna. Nu har hon åtalats för smitning.

Det var alltså i slutet av mars i år som kvinnan som är i 30-årsåldern körde en personbil på länsväg 230 vid Lista/Hälleby i Eskilstuna kommun. Det bar sig inte bättre än att hon körde in i sidan på en lastbil så att det blev skador på bilen. Men trots att kvinnan märkte kollisionen så lämnade hon platsen utan att ta kontakt med ägaren till det påkörda fordonet. Det påstår åklagaren som nu har åtalat kvinnan för smitning från trafikolycksplats. Kvinnan åtalas samtidigt för olovlig körning eftersom hon ska ha kört bil trots att hon saknade körkort.

Kvinnan har hörts av polisen och håller med om vissa delar av händelseförloppet, men nekar till att ha gjort något brottsligt.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaKrimTrafikbrott
Relaterat