Den 52-årige mannen har gripits flera gånger misstänkt för att ha slagit sin hustru. Nu har åklagaren väckt åtal efter att mannen greps på en Finlandsbåt. Foto:

Kvinna slagen med kastrull och bränd på spisen

Eskilstuna

En 52-årig Eskilstunabo åtalas för att ha slagit sin hustru i huvudet med en kastrull och pressat hennes hand mot en varm spisplatta. Han åtalas för grov kvinnofridskränkning.

Mannen satt hemma i lägenheten och rökte inomhus. Hustrun hällde en skopa vatten över honom för att slippa röklukten. Då misshandlade 52-åringen sin 50-åriga hustru med en kastrull, enligt åklagaren.

Kastrullen träffade kvinnan två gånger i bakhuvudet och hon hade en tydlig bula när polis anlände till platsen. 52-åringen greps men försattes på fri fot igen.

Det nu aktuella åtalet gäller ytterligare fyra fall av misshandel som har inträffat efter kastrullmisshandeln.

Samma höst som kastrullen användes ska 52-åringen ha misshandlat sin fru igen genom att knuffa henne utför en trappa så att hon bröt nyckelbenet.

I november samma år misstänks han ha pressat hustruns ena hand mot den varma spisplattan så att hon fick brännskador på handen och handleden.

I förhören berättar kvinnan hur han slog på spisen när de båda satt och rökte under köksfläkten.

Vid ett annat tillfälle ska han ha knuffat ner hustrun i badkaret så att hon bröt nyckelbenet och vid ett femte tillfälle, som inträffade under en Finlandskryssning, ska han ha slängt in henne i en dörr.

52-åringen nekar till alla anklagelser.

Det finns vittnen som såg parets gräl på kryssningsfartyget innan den sista misshandeln och en övervakningsfilm som visar hur 52-åringen knuffar sin fru ut ur parets gemensamma hytt på båten. I de tidigare fallen finns vittnen som pratat med hustrun i anslutning till händelserna.

52-åringen åtalas för grov kvinnofridskränkning vilket kan leda till ett flerårigt fängelsestraff vid fällande dom.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstunamisshandelpolis
Relaterat