En kvinna fick föras till sjukhus med smärtor i ryggen och i revbenen efter att ha blivit utsatt för ett rån på Biblioteksplan i Eskilstuna. Foto:

Kvinna till sjukhus efter rån

Eskilstuna

En 33-årig man är misstänkt för att ha rånat en kvinna vid Biblioteksplan i Eskilstuna på hennes handväska. Kvinnan ska enligt polisen ha misshandlats i samband med rånet och fördes till sjukhus.

— Det är en kvinna som blivit rånad på sin handväska. Gärningsmannen ska ha sparkat och slagit henne i samband med rånet, säger Urban Nordqvist, vakthavande befäl på Sörmlandspolisen.

Det var vid halv fyra tiden på måndagseftermiddagen som polisen blev larmad till platsen.

Kvinnan fick föras till sjukhus efter rånet med smärtor i rygg och revben. En 33-årig man greps och anhölls misstänkt för rån, efter att vittnen kunde peka ut för polisen åt vilket håll han flytt.

Den misstänkte mannen var berusad när han greps och fick nyktra till hos polisen innan ett första förhör kunde hållas.

Under måndagseftermiddagen figurerade uppgifter om att gärningsmannen skulle ha haft en kniv. Det är uppgifter som ännu under tisdagen inte har kunnat beläggas.

— Det låg en kniv handväskan när mannen greps, men den verkar inte ha varit synlig i samband med rånet, berättar Anders Wigholm på polisen i Eskilstuna.

Däremot ska mannen ha både slagit och sparkat kvinnan.

Kvinnan skadades inte allvarligt, men hade under tisdagsförmiddagen inte hörts närmare om det inträffade.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstunapolis rån
Relaterat

Mest delat denna vecka