• Foto:
  • Foto:
1/

Lagerbergsskolans rektor efter branden: "Vi är oerhört bekymrade"

Eskilstuna

Biträdande rektor på Lagersbergsskolan, Ingela Nilsson, är både frustrerad och upprörd. Men den här gången var det ingen undervisning som tvingades ställas in i alla fall.

Ingela Nilsson är snabb att understryka att den senaste tidens oroligheter, som den omfattande skadegörelsen på skolbyggnaden förra veckan, sätter sina spår. Det är 430 elever som går på skolan, 90 anställda, ingen kommer undan att ställa sig frågan vad som pågår.

— Barnen undrar förstås vad det är som hänt när tjugo fönsterrutor krossats, eller som nu när en förrådsbyggnad med diverse uteleksaker eldhärjats.

Riktigt vad som gått förlorat i branden, som inträffade under söndagseftermiddagen, vet man inte riktigt än.

I det förrådet som innehöll en del skridskoutrustning, skidor och diverse leksaker räknar man med att allt är borta. I det intilliggande förrådet, som innehåller en hel del verktyg och även ett fordon finns det en chans att en hel del av materialet kan räddas.

— Vi är förstås oerhört bekymrade på hela skolan, men samtidigt börjar det här att bli lite vardag för oss.

På Kommunfastigheter finns Lena Jannering, som är ansvarig förvaltare i område Väst, och hon vet exakt hur mycket skadegörelsen, de anlagda bränderna och inbrotten, kostar. Hon vet också vilka som betalar kostnaderna och vilka som inte gör det.

— Den yttre skadegörelsen drabbar inte skolans budget, säger hon.

Men den drabbar Kommunfastigheter och den drabbar också Eskilstuna kommuns riskkapitalbudget.

I viss mån kan det också drabba ett försäkringsbolag men då ska det vara en väldigt omfattande skadegörelse.

Självrisken är nämligen väldigt hög.

På frågan vad man kan göra åt bekymret lyder svaret att man redan nu jobbar på flera nivåer:

— Vi jobbar med polisen, socialtjänsten och med Ung Fritid, och vi har flera olika projekt på gång med massor av olika aktiviteter, säger Lena Jannering.

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

LagersbergKrimbrand
Relaterat