Larmade om falsk misshandel – avslöjades av övervakningskamera

Eskilstuna

Det var mitt i natten när han ringde polisen. Han sa att han befann sig på Fristadstorget och att han blivit misshandlad. Vad han inte visste var att polisen såg honom via torgets övervakningskameror och att inget i samtalet stämde.

Klockan var 03.30 natten mot fredagen när polisen i Eskilstuna fick ett samtal från en 17-årig kille. Han berättade att han befann sig på Fristadstorget i centrala Eskilstuna och att han hade blivit misshandlad av ett antal personer.

På torget finns övervakningskameror som polisen genast kontrollerade. Mycket riktigt: Det fanns en person på torget. Men: det var en kille som satt ensam på en stol. Via kamerorna kunde polisens operatörer inne i polishuset också se hur polisbilarna gled in på torget för ett hjälpa den ensamme killen. Men några misshandlare syntes inte till. Varken på de bilder som kamerorna levererade eller i verkligheten.

Polisen kontrollerade honom och hittade bland annat en stor skruvmejsel i hans ena ficka. Eftersom polisen inte tyckte att han hade några rimliga skäl att bära omkring på den, togs den i beslag.

17-åringen nekade också till att ha ringt polisen. Men när polisen kontrollringde till det nummer som hade ringt in larmet - så ringde det från en telefon som låg i en av 17-åringens fickor.

Eftersom 17-åringen var så ung kunde man inte förhöra honom om varför han hade agerat som han gjort. Han fick i stället hjälp att ta sig hem.

17-åringen är nu missänkt för brotten falskt larm och brott mot knivlagen, eftersom han var utrustad med en stor skruvmejsel.

Läs också

( 9 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaFristadstorgetUngdomar
Relaterat

Mest delat denna vecka