Tre döda i den våldsamma olyckan vid Björndammen

Malmköping

En lastbil och en personbil frontalkrockade på riksväg 55 norr om Malmköping under måndagseftermiddagen. Tre män i 50-60-årsåldern från Katrineholm omkom i den våldsamma olyckan och en person skadades allvarligt.

Det var strax före klockan 16.30 som SOS fick larm om den allvarliga trafikolyckan som inträffade vid Björndammen mellan Malmköping och Strängnäs

Vad som orsakade kollisionen är oklart.

— Lastbilen och personbilen krockade på en raksträcka och det är jättesvårt att säga vad som kan ha hänt, säger Mikael Lundqvist, insatsledare vid räddningstjänsten i Flen.

— Jag har inga fler uppgifter att lämna gällande olyckan än att den är riktigt allvarlig, säger Urban Nordqvist, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.

Totalstopp i trafiken efter den allvarliga trafikolyckan på riksväg 55 i närheten av Björndammen. Foto:

Totalt var fem personer inblandade i olyckan, föraren i lastbilen och fyra personer i personbilen. Enligt polisen var det fyra män från Katrineholm som färdades i personbilen.

Tre av männen i personbilen avled av sina skador och den fjärde mannen fördes med ambulanshelikopter till Karolinska universitetssjukhuset. Enligt polisen är han allvarligt skadad och opererades under måndagskvällen. På tisdagsförmiddagen meddelade Karolinska att läget för patienten är stabilt men att han är allvarligt skadad.

Lastbilschauffören var svårt chockad och fördes till sjukhus men ådrog sig inga allvarliga fysiska skador.

Efter olyckan rådde det totalstopp i trafiken i båda riktningarna mellan Högsten Ö och Magsjön.

— Men efter klockan 19 var både personbilen och lastbilen bortbärgade och det var åter full framkomlighet vid olycksplatsen, säger Urban Nordqvist.

Polisen uppger att både personbilen och lastbilen har beslagtagits av polisen för en teknisk undersökning.

— Vi måste undersöka så att det inte är några fel på de inblandade bilarna, säger Urban Nordqvist och fortsätter:

— Vi är i utredningsläget och kommer att göra en teknisk undersökning på olycksplatsen de kommande dagarna. Det kan också finnas vittnen till händelsen.

Klockan 19.26 fick SOS larm om att lastbilen som bärgades hade läckt diesel. Räddningstjänsten och Trafikverket var under kvällen på plats för att sanera vägbanan.

Kommunchefen Kenneth Holmstedt i Flens kommun är informerad om händelsen men meddelar att det i nuläget inte finns behov av någon krishantering.

Samtliga anhöriga är underrättade.

  • Foto:
  • Foto:
1/

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

MalmköpingTrafikTrafikolyckaWEBB_TV
Relaterat