TV: Nyårsfyrverkerierna i Eskilstuna

ESKILSTUNA

Eskilstuna-Kuriren direktsände med live-tv från nyårsfyrverkerierna i Eskilstuna.

Vid tolvslaget på nyårsnatten kunde ni gå in på ekuriren.se och följa Eskilstuna kommuns traditionella nyårsfyrverkerier i direktsändning.

Till detta nyår hade kommunen satsat på ett fyrverkeri med låg ljudnivå under de tre första minuterna för att sedan övergå i ett mer traditionellt.

Det var ett politiskt beslut som tagits i år för att tillmötesgå dem som tycker att fyrverkerierna låter för mycket.

Fyrverkeripjäser som bara avger en stark knall utan visuell effekt var helt bortplockade från årets show, så även de största fyrverkeribomberna.

– Vi hade lagt upp det här fyrverkeriet på ett nytt sätt i år. Vi hade två delar där första halvan lät lite mindre än ett vanligt fyrverkeri brukar göra. Andra halvan blev mer traditionell, sa Magnus Cieslak som ordnade med fyrverkerierna under nyårsnatten.

Vilken plats var den bästa om man ville ha en bra upplevelse av detta?

– Jag skulle säga att bästa platsen är på Nybron, rakt framför fyrverkerierna. Men man såg väldigt bra från Strandvägen närmare Munktellområdet också, konstaterade Magnus, som påbörjade montering av fyrverkerierna på Strömsholmen strax innan lunch på nyårsaftonen.

Nyårsfyrverkerier i Eskilstuna. Foto:

Eskilstuna kommuns fyrverkerier

Pågår mellan: 00.00 och 00.07 på nyårsnatten

Fyrverkerierna: Valet av fyrverkerierna är utvalt för att ge så liten miljöpåverkan som möjligt. De innehåller en stor del guldregnseffekter vars innehåll är kemikalier som vi ofta använder i våra egna hem, exempelvis salpeter och träkol. Fyrverkerierna innehåller inga kemikalier som HCB (hexaklorbensen) eller kvicksilver.

Plats för uppskjutning: På Strömsholmen i Eskilstuna

Pris: 125 000 kronor, två företag är fyrverkerisponsorer

Fyrverkeriansvariga: Pyro Event Magnus Cieslak AB

Källa: Eskilstuna.se och Magnus Cieslak

Läs också

( 10 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaFyrverkerierNyår
Relaterat