Johanna Möller dömdes av Västmanlands tingsrätt till livstids fängelse. Nu kräver alla målsägandena högre skadestånd för det lidande de utsatts för till följd av morden och mordförsöket. Foto:

Mamman och systern överklagar domen mot Johanna Möller

Västerås
annons

Nu överklagar också Johanna Möllers mamma och syster den så kallade sommarstugedomen.

I ett nytt överklagande som skickats in till tingsrätten i Västmanland skriver Johanna Möllers mamma och systers advokat Susanna Cleve att de yrkar på att få det skadestånd de krävde under rättegången.

"Tingsrätten har gjort en felaktig bedömning i fråga om skadeståndet", skriver advokaten bland annat.

Tingsrätten beslutade att Johanna Möller och ex-pojkvännen Mohammad Rajabi solidariskt skulle betala mamman totalt 244 000 kronor i skadestånd för bland annat kränkning, psykiskt lidande, sveda och värk och förlust av en tand. Men tingsrätten tyckte inte att hon hade rätt till högre ersättning trots att hon hade blivit utsatt för ett brutalt knivöverfall och sannolikt hade avlidit av blodförlust om hon inte lyckats kalla på hjälp.

Det här har hon och advokaten reagerat kraftigt på och skriver i överklagandet:

"NN (mammans namn) har med anledning av mordförsöket blivit kränkt på ett mycket allvarligt sätt. Hon har därutöver tillfogats ett synnerligen omfattande, såväl fysiskt som psykiskt lidande"

Susanna Cleve som också företräder Johanna Möllers syster, poängterar också att både systern och mamman till följd av mordet på pappan har åsamkats ett mycket omfattande psykiskt lidande. Därför är de skadestånd som de båda begärt under rättegången skäliga och bör utdömas, skriver advokaten.

Tingsrätten utdömde ett skadestånd till systern på 75 000 kronor för psykiskt lidande, samma summa som den döde ex-makens barn och föräldrar skulle få.

Också de har överklagat skadeståndsersättningen och kräver 100 000 kronor var i skadestånd. Också ex-makens systrar som helt blev utan ersättning för psykiskt lidande, har överklagat et uteblivna skadeståndet och kräver 100 000 kronor var.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

ArbogaEskilstunaArbogamordet
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka