Foto:

Man stal rakblad för över 7 000 kronor – anhölls

Eskilstuna

Mannen betedde sig märkligt inne i butiken. Han rörde sig nervöst och den anställde fattade misstankar och bestämde sig för att hålla honom under uppsikt. Han plockade med de förpackningar som innehöll rakblad.

Det var på tisdagseftermiddagen som händelsen utspelade sig i butiken Clas Ohlson i Cityhuset Eskilstuna centrum. När mannen hade lämnat den avdelning där han befunnit sig, gick den anställde som fattat misstankar till hyllan han nyss besökt. Misstankarna besannades. Ett antal förpackningar hade tömts på sitt innehåll och streckkoder och larm hade rivits av på andra. En ordningsvakt tillkallades och kunde så småningom stoppa mannen inne i cityhuset. Mannen var måttligt road och gjorde motstånd. När man undersökte honom närmare fick man förklaringen: han hade lagt beslag på ett stort antal rakblad.

— Han hade dem innanför jackan och under tröjan, på ryggen, berättar Benny Ljungkvist hos Eskilstunapolisen.

Rakblad är dyra och därmed stöldbegärliga. De som mannen hade på sig när han greps, var värda 7 197 kronor.

Enligt polisen kan mannen ha agerat i maskopi med ytterligare någon person, men detta får den fortsatta utredningen visa. Under vistelsen vid hyllan för rakbladen ska han också ha hållit på med en mobiltelefon, och polisen misstänker att han kan ha förberett för ytterligare en tjuv att agera. Att tanken var att de förpackningar vars streckkoder och larm hade slitits av - senare skulle stjälas av någon annan.

— Därför är han misstänkt för både stöld och förberedelse till stöld, säger Benny Ljungkvist.

Mannen, en 30-åring, anhölls under tisdagskvällen.

Läs mer om dessa ämnen

Stöld

Mest delat denna vecka