• Polisen spärrade av Fristadstorget efter nattens skottlossning, men vid sextiden på onsdagsmorgonen togs avspärrningarna bort. Foto:
  • Skottlossningen inträffade här på parkeringen utanför McDonalds Foto:
  • Under onsdagsmorgonen fanns det inga synliga spår av händelsen vid McDonalds. Foto:
1/

Man skjuten vid McDonalds – hittades på Fristadstorget

Eskilstuna
Strax efter klockan halv två natten till onsdag inträffade en skottlossning i centrala Eskilstuna. En 19-årig man blev skottskadad.

Mannen fick föras med ambulans till Mälarsjukhuset. Under onsdagsmorgonen kom rapporter från landstinget att den skadade 19-åringen har flyttats till Karolinska i Stockholm som uppger att läget är stabilt för den skottskadade mannen.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare. Ingen har ännu kunnat gripas misstänkt för skjutningen.

Händelsen inträffade enligt polisen vid McDonalds och därefter ska den skottskadade mannen ha tagit sig till Fristadstorget där han senare hittades vid halv tvåtiden. Fristadstorget var fram till sextiden på morgonen avspärrat men blod och sjukvårdspersonalens kvarlämnade material visar dock spår efter nattens skottlossning.

– Utredningsarbetet fortgår nu, säger Annica Wehinger Redlund, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.

En teknisk undersökning gneomfördes på onsdagen och polisen höll förhör med vittnen.

Vet ni något om mannens skadeläge?

– Vi väntar fortfarande på en rapport från sjukhuset, säger Annica Wehinger Redlund.

Den 19-årige mannen har dömts för narkotikabrott så sent som förra sommaren. Han är dessförinnan känd av polisen för en lång rad mängdbrott. 2015 dömdes han för ett inbrott på en skola i Eskilstuna. Året dessförinnan LVU-placerades han för sina missbruksproblem och sitt umgänge med tungt belastade kriminella. Släktingar till mannen berättade då att han brukat umgås med personer från det kriminella nätverket Black Cobra, som då fortfarande var aktivt i Eskilstunaområdet.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord alternativt dråp.