Man skjuten i Torshälla – polisen utreder mordförsök

Torshälla

En man blev på fredagskvällen skjuten i Torshälla. Polisen spärrade av platsen och sökte under kvällen i området med flera patruller och polishundar. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Den skottskadade mannen ska själv ha larmat polisen vid 20-tiden på fredagskvällen.

– Vi tror att det var han som ringde första samtalet, säger Göran Risberg, vakthavande befäl på Sörmlandspolisen.

Mannen är född 1980, är från Eskilstuna och är sedan tidigare känd av polisen. Skottet träffade mannen i armen enligt polisen och hans skador var inte livshotande. Mannen behandlades under fredagskvällen på Mälarsjukhuset.

– Vi har pratat med honom på sjukhuset. Han vet nog vem som har gjort det men han vill inte tala om det för oss, säger Göran Risberg.

Skjutningen ägde rum vid hamnkrogen i Torshälla. Polisen spärrade under fredagskvällen av platsen och flera patruller med polishundar sökte av området. Men det regniga vädret ställde till det för polisen.

– Det försvårar väldigt mycket. Allt hinner regna bort innan teknikerna kommer till platsen tyvärr, säger Göran Risberg.

Vid 23-tiden hade polisen lämnat platsen och de hade då ännu ingen misstänkt för brottet som de rubricerar som mordförsök.

  • Polisen spärrade av platsen efter skjutningen. Foto:
  • En man, känd av polisen sedan tidigare, är förd till sjukhus. Foto:
  • Skottlossningen inträffade vid 20-tiden på fredagen. Foto:
1/

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

KrimWEBB_TVpolis
Relaterat

Mest delat denna vecka