Man skottskadad i Nyfors – skjuten i lägenhet

Eskilstuna

En man i 40-årsåldern blev skjuten i Nyfors på torsdagskvällen. Strax före midnatt greps en man som misstänks vara inblandad i skottlossningen.

Strax före klockan sju på torsdagskvällen larmades flera ambulanser och polisbilar till stadsdelen Nyfors i centrala Eskilstuna där en man uppgavs ha blivit skjuten i en lägenhet.

— Det kom samtal till SOS från lägenheten och det var inte den skjutne mannen som larmade utan en annan person, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

Enligt polisen var det en man i 40-årsåldern som blev skjuten i underkroppen. Han var vid medvetande då polisen kom till platsen och fördes med ambulans till Mälarsjukhuset för vård.

— Han ska ha varit vaken och talbar när ambulansen kom, säger Åsa Willsund som inte har några ytterligare uppgifter om hur många andra personer som fanns hemma i lägenheten vid tiden för brottet.

Ledningsansvarig sjuksköterska vid akutmottagningen på Mälarsjukhuset uppgav en timme efter skjutningen att den skottskadade mannen ska vara svårt skadad och under behandling.

Flera polispatruller och tungt beväpnad polis fanns på plats i Nyfors under torsdagskvällen för att söka av området med hjälp av bland annat hundar.

  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Den aktuella lägenhet där skottlossningen inträffade har spärrades av för teknisk undersökning. Polisen genomförde även dörrknackning i området.

Polisen är än så länge förtegen vad gäller detaljer kring skottlossningen.

Uppgifter från platsen gör gällande att två personer plötsligt ska ha kommit in i lägenheten och skjutit mannen i benet. Polisen vill emellertid inte kommentera om det var en eller flera gärningsmän inblandade eller om det finns några misstänkta.

— Jag kan i nuläget inte gå ut med några sådana uppgifter, säger Åsa Willsund.

Enligt Åsa Willsund ska den skjutne mannen inte vara känd av polisen för någon grov brottslighet. Polisen hoppas kunna höra honom så snart som möjligt.

Eskilstuna-Kuriren fick sent under torsdagskvällen tips om att polisens insatsstyrka slog till på flera platser i Eskilstuna. Strax före midnatt greps en man i stadsdelen Snopptorp för inblandning i skottlossningen. Han fördes i handfängsel till polisstationen där han förhördes och senare anhölls under natten misstänkt för grov misshandel. Han är misstänkt på sannolika skäl vilken är den högre misstankegraden.

  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaNyforsBlåljus Brottpolis

Mest delat denna vecka

Relaterat