Man ville låna bondes traktor efter dikeskörning – då kom polisen

Eskilstuna/Mariefred

En 40-årig Eskilstunabo har dömts för rattfylleri sedan han kört bil full – utan körkort dessutom. Färden som han gjorde med sin sambo och hennes tre barn slutade i diket.

Det var i somras, efter ett besök i Mariefred, som Eskilstunabon satte sig bakom ratten. Detta trots att han hade druckit fyra starköl. Enligt domen i Eskilstuna tingsrätt hade mannen och hans sambo blivit osams om detta men det slutade ändå med att mannen körde.

I en korsning på Hällbergavägen höll mannen alldeles för hög fart och körde därför rakt ner i diket. Alla personer i bilen klarade sig utan skador men bilen stod där den stod.

Den berusade mannen gick då iväg till en gård i närheten i hopp om att få låna en traktor att dra upp bilen med, men det gick inte som han hade hoppats. I stället togs han av polis.

De hade larmats om trafikolyckan på Hällbergavägen och väl på plats fick de information om att föraren varit berusad och att han gett sig av till en närliggande bondgård.

Den 40-åriga Eskilstunabon togs med till polisstationen för provtagning och det visade sig att han hade 0,77 promille i blodet.

Mannen har nu dömts till 125 dagsböter á 250 kronor för rattfylleri och olovlig körning.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaEskilstuna TingsrättMariefredOlovlig körningRattfylleri
Relaterat