Mannen, en litauisk gästarbetare i 30-årsåldern, omkom vid ett dyk i Hällbygropen i Eskilstuna i lördags. Dykare hittade hans kropp på 6,5 meters djup. Foto:

Mannen i Hällbygropen dog genom drunkning

Eskilstuna

Den litauiske gästarbetare i 30-årsåldern som i helgen omkom efter ett dyk i Hällbygropen utanför Eskilstuna har obducerats. Enligt det preliminära utlåtandet dog han genom drunkning.

Det var vid 18.30-tiden i lördags som olyckan inträffade. Mannen, som tillsammans med flera andra personer badade i den vattenfyllda gamla bergtäkten, dök från en klippavsats 10-15 meter över ytan men kom aldrig upp ur vattnet igen. Han hittades av dykare på 6,5 meters djup.

Eftersom dödsorsaken inte var helt klar inledde polisen en undersökning och hans kropp har obducerats. Det preliminära beskedet kom under torsdagen, och visar att mannen drunknade. Han dog alltså inte vid nedslaget eller genom att slå i någonting under ytan.

— Han hade mycket vatten i lungorna och det fanns inga yttre skador, berättar Margareta Frejdenfeldt på polisen i Eskilstuna.

Huruvida det fanns invändiga skador framgår inte av det preliminära utlåtandet.

Det har aldrig funnits någon misstanke om brott i samband med mannens död, och Margareta Frejdenfeldt känner att hon nu kan ge klartecken för gravsättning. Därefter är det upp till mannens anhöriga att avgöra när det ska ske.

— Ibland brukar anhöriga vilja vänta in även det slutgiltiga utlåtandet, och då får de förstås det. Men det brukar kunna ta flera månader, säger Frejdenfeldt.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

HällbybrunnBlåljus olycka polis
Relaterat