• Äpple och curry är en härlig kombination. Det söta kompletterar det kryddiga och skapar en fin balans av smaker. Den här rätten är mild, men vill ni ha lite extra hetta kan ni tillsätta 2 krm cayennepeppar. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid
1/

Middagstips: Currygryta med kolja och kokosmjölk

Middagstips

Äpple och curry är en skön kombination

Ingredienser

4 portioner

4 port valfritt ris/gryn

250 g broccoli

2 msk olivolja

1 gul paprika

½ msk + 2 tsk vitvinsvinäger

1 tsk kinesisk soja

1 rött äpple

1 tsk neutral olja

1 msk curry

400 ml kokosmjölk

1 msk buljongpulver

2 tsk vitvinsvinäger

600 g koljafilé

½ purjolök

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Koka ris/gryn till 4 personer. Skär broccoli i bitar och lägg i en skål. Ringla över olivolja. Massera den med händerna i 1 min. Tärna gul paprika och lägg i skålen. Tillsätt ½ msk vitvinsvinäger, kinesisk soja och 1 krm svartpeppar.

Dela rött äpple och klyfta. Fräs klyftorna i neutral olja i en gryta i 1-2 min på medelhög värme. Tillsätt curry och fräs ytterligare ca 1 min.

Tillsätt kokosmjölk, 1 dl vatten, buljongpulver (alt. 1 tärning) och 2 tsk vitvinsvinäger. Låt koka upp.

Skär koljafilé i 5 cm breda bitar. Tillsätt fisken i grytan och sjud ca 5 minuter under lock. Krydda med 2 krm salt.

Finstrimla purjolök. Tillsätt i grytan och låt allt bli varmt, ca 1 min.

Servera currygrytan med riset/grynen och salladen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat