Morgonpigga motionärer joggade i gång julen

Eskilstuna

För 45:e året arrangerades juljoggen i Eskilstuna. I år med rekordmånga startande trots den kyliga morgonen.

Innan många ens har vaknat på julaftons morgon, så har en del andra hunnit springa 8 kilometer på halkiga gator och dessutom tjuvsmakat på både glögg och pepparkakor.

Det senare handlar om de morgonpigga motionärer som på dopparedagens morgon var med och sprang juljoggen för 45:e året i följd.

Redan klockan halv sju på morgonen började en tapper skara samlas på Fristadstorget i Eskilstuna för att få lite tidig julaftonsmotion innan julmat, godis, Kalle och klappar tar över.

När starten gick klockan sju var det 130 löpare som med gott humör tog sig an den knappt 8 kilometer långa slingan. Först sprang de ut från Fristadstorget mot Fröslunda för att senare vika av över broarna vid Vilsta koloniområde och följa Vilstastigen in mot centrum igen.

Vid det obligatoriska stoppet vid Strömparken utefter ån, där arrangerade Vilsta IK ordnat med marschaller och braskorgar, bjöds på pepparkakor och glögg.

Sedan var det mest pigga ben hela vägen tillbaka till utgångspunkten i centrum igen för att med gott samvete kunna ägna sig åt julfirandet.

– Jag är jättenöjd med årets upplaga, säger Kjell Larsson från arrangerande Vilsta IK.

– Det var lite kyligt i morse men då blir det å andra sidan lite kärvare på marken vilket kan vara bra med tanke halkrisken.

– Väldigt roligt att det blev rekordmånga som ville starta julaftonsfirandet med juljoggen.

Foto: