• Robin Tannarp vill se att flera länsförbund följer MUF och SSU i Sörmland. — Utmana varandra på vem som samlar in mest till Världens barn.
  • "SSU vinner nästan alltid", säger Josefine Helleday. Foto:
1/

MUF utmanar SSU i insamling till Världens barn

Eskilstuna

Moderaternas ungdomsförbund (MUF) utmanar Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund (SSU) i hela Sörmland på en prestigekamp om vilka som samlar in mest pengar till Världens barn.

— Det är inte så allvarligt egentligen, men visst, lite prestige står förstås på spel, säger MUF:s ordförande i Sörmland, Robin Tannarp.

MUF har varit med tidigare i de här sammanhangen och har en liten ledning just nu i kampen, där båda ungdomsförbunden vill samla in minst 10 000 kronor var fram till dess att slutsignalen för insamlingen ljuder lördagen 7 oktober.

— Jag tror att SSU ryckte åt sig en ledning under de allra första timmarna av kampen, men sedan dess har vi nått i kapp och är nu uppe i ledningen, säger Robin Tannarp.

På frågan om det var naturligt att utmana just SSU svarar Robin Tannarp:

— Det föll sig väldigt naturligt att Sveriges största ungdomsförbund utmanar Sveriges näst största. Jag tror att vi har 13 000 medlemmar och SSU har 10 000. Men fler partier är självklart välkomna att hoppa in.

— Framför allt vore det kul om fler länsförbund följer vårt exempel och utmanar varandra.

Hur lägger ni upp taktiken?

— Vi ska försöka vara ute och skramla med insamlingsbössor, men vi har en del andra planer också.

Josefine Helleday är SSU:s länsordförande och betonar att det inte är hon egentligen som ansvarar för den här utmaningen, men hon välkomnar den av flera skäl.

— Vi har varit så väldigt oense med MUF det senaste året så vi behöver något där vi får dra lite grand åt samma håll, säger Josefine.

— Vi ligger kanske under just nu, men det brukar alltid vara så att SSU vinner till sist.

Här följer du duellen

På Världens barns hemsida kan du följa duellen dag för dag.

Ett dygn efter starten leder MUF ganska stort.

Läs också

( 14 st )

Läs mer om dessa ämnen

SocialdemokraternaModeraternaEskilstunaPolitik
Relaterat

Mest delat denna vecka