Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Foto:

Mystiska dödsfallet på Mälarsjukhuset anmäls till IVO

Eskilstuna

Vad som egentligen hände när en äldre man dog på Mälarsjukhuset den 28 februari har inte gått att fastställa. Inget fel har hittats på den säng som tros ha klämt ihjäl honom. Nu anmäls händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Det var den 28 februari som mannen hittades avliden på golvet. Han låg på rygg på golvet med huvudet under sängen. Bara timmar tidigare hade han tittats till av personal, och då sov han lugnt i sin säng.

I Mälarsjukhusets internutredning av dödsfallet spekulerades det i att mannen hade ramlat ur sängen och fått in huvudet mellan hjul och stödben, och sedan fått tag i reglaget som styr höjning och sänkning av sängen så att sängen hamnade över hans hals. Det har dock inte gått att fastställa att det verkligen gick till på det viset.

Den säng mannen hittades under har undersökts av både tillverkaren och Läkemedelsverket. Den uppvisar inga fel eller brister.

Nu har chefsläkare Peter Augustinsson gjort en formell anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, enligt Lex Maria.

Den omkomne mannen vårdades på sjukhuset för infektion med hög feber, men hade varit vaken och talbar tidigare under kvällen.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Plats/EskilstunaIVOMälarsjukhusetDödsfallSjukvård
Relaterat