Nils, 23, från Kvicksund – ny svensk mästare i indoor skydiving

Bromma/Eskilstuna

21 lag och 54 tävlande gjorde i helgen upp i det svenska mästerskapet i indoor skydiving. Nils Petersen, 23, från Kvicksund utanför Eskilstuna är en av de nyblivna mästarna, efter hård fajt mot skådespelaren och regissören Felix Herngren.

Nils Petersen tävlade i SM med Nina Velasco. Tillsammans utgör de laget "Los Flojo", de slaka. Fajten om förstaplatsen i grenen "dynamic 2-way" stod mellan dem och Felix Herngrens lag. Han tävlade tillsammans med Petter Mazzetta i laget "Los Rigidos", de styva.

De styva fick emellertid se sig besegrade av de slaka, och Nils Petersen och Nina Velasco kan därmed titulera sig svenska mästare.

Ni mötte Nils i vårt stora reportage inför helgens tävlingar i Bromma, och han trodde då att mötet med Herngren/Mazzetta skulle bli ett tufft sådant.

– Felix börjar bli riktigt bra så det kan nog bli en jämn match, sa han i intervjun.

Så blev också fallet. Enligt Bodyflight Swedens Björn Gunnelöf bjöd både Los Flojo och Los Rigidos på fantastisk flygning i vindtunneln i Bromma.

– De har en ljus framtid inom sporten. De här båda lagen kommer vara riktigt roliga att följa. Nästa år kan de tävla i open-klassen och slåss för att bli landslag, säger Björn Gunnelöf.

SM i indoor skydivning arrangeras av Svenska fallskärmsförbundet i samarbete med Bodyflight Sweden. Årets mästerskap var det fjärde i ordningen.

Förutom grenen dynamic 2-way, som Nils Petersen och Nina Velasco i år ställde upp i och tog hem, tävlas det i ytterligare fyra discipliner.

Tidningen har sökt Nils Petersen för en kommentar men inte lyckats nå honom.

  • Nils Petersen, 23, från Kvicksund tävlade tillsammans med Nina Velasco från Bromma. Foto:
  • En vindtunnel simulerar fritt fall och känslan är precis densamma som att hoppa ut från ett flygplan, eller en klippavsats, men under betydligt säkrare former. Foto:
  • Skådespelaren och regissören Felix Herngren fick se sig besegrad. Foto:
1/

Dynamic 2-way

Varje lag består av två personer som använder hela vindtunneln och flyger i alla positioner. Tävlingen är uppdelad i en "speed round" och en "free round". I speed ska de tävlande ta sig igenom en tänkt bana så snabbt som möjligt, snabbast ut ur vindtunneln vinner. I free round bedöms de tävlande utefter presentation, utförande och svårighetsgrad, lagen har då 60 sekunder på sig och det bjuds på publikfrieri, är artistiskt och flygs ibland till musik.

Källa: Svenska fallskärmsförbundet.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaFlygSport
Relaterat