Den misstänkte "Bitrånaren" gav sig på sina offer när de tog ut pengar. mannen identifierades via övervakningsfilmer och nu åtalas en 29-åring misstänkt för bland annat rån och grov stöld.

Attackerade äldre när de tog ut pengar – nu åtalas 29-årige "Bitrånaren"

Eskilstuna

I oktober för drygt tre år sedan spred han skräck bland äldre i Fröslunda. Flera pensionärer som gick för att ta ut pengar i Fröslunda centrum eller på Engelbrektsplan drabbades när han gjorde allt för att komma över de pengar de just tagit ut. Nu har mannen som kommit att kallas "Bitrånaren" åtalats vid Eskilstuna tingsrätt.

Det är en över 150 sidor omfattande förundersökning om den 29-årige "Bitrånaren" som åklagare Henrik Olin levererade till tingsrätten i Eskilstuna på torsdagsförmiddagen.

I stämningsansökan skriver Henrik Olin bland annat när det gäller överfallet på Åke Andersson 90, att det ska bedömas som grovt eftersom det gällde ett föremål som Åke Andersson bar på sig eller hade i sin omedelbara närhet.

En kvinna som "Bitrånaren" överföll den 10 oktober 2014 gav han sig på rent fysiskt genom att försöka bända upp hennes hand som greppat pengarna - och genom att bita henne i handen. Därför kallades han också "Bitrånaren" i polishuset och i media.

Strax efter att Eskilstuna-Kuriren publicerat film och bilder från överfallen vid bankomaterna 2014, försvann "Bitrånaren" utomlands. Då hade han kunnat identifieras men det hjälpte inte. Först vid jultid 2017, drygt tre år efter överfallen, fastnade han i det svenska rättsystemet. Larmklockorna ringde på Arlanda när han tänkte ta sig in i Sverige igen.

Åke Andersson 90, berättade häromdagen i tidningen om överfallet och om hur svårt han haft att sova första tiden efteråt.

— Jag tvingades ta sömtabletter för att kunna sova, berättade han bland annat.

29-åringen åtalas för grov stöld, rån och försök till rån. Av stämningsansökan framgår att den åtalade 29-åringen nekar till brotten han nu åtalas för.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Platser/EskilstunaFröslundaBrottKrimPensionärrån
Relaterat