• Monica Lindell Rylén (S) att de välkomnar bostadsplanerna vid Åkers Krutbruk. Foto:
  • Peter Servin, tidigare verkställande direktör för Åkers krutbruk, leder nu Brobyholms Fastighet AB som nu satsar i Åkers styckebruk. Foto:
1/

Ny fastighetsägare satsar på bostäder i Åkers styckebruk

Åkers styckebruk
annons

Boende i Åkers styckebruk har länge efterlyst fler bostäder i samhället. Nu är det klart att det blir av, efter att en ny aktör tagit över Brobyholmsområdet av Åkers krutbruks ägare, tyska industrikoncernen IBD Group. — Det är väldigt positivt. Åker behöver fler bostäder och ett bättre underlag för att företag ska våga satsa, säger kommunalrådet Monica Lindell Rylén (S).

Åkers krutbruks tidigare ägare, tyska industrikoncernen IBD Group, har sålt marken i Brobyholm fastighets AB till ett nystartat fastighetsutvecklingsbolag. Det nya bolaget leds av Peter Servin, som tidigare varit verkställande direktör för såväl Åkers krutbruk som Brobyholm fastighets AB.

Den nya ägaren ser stor potential i området och vill utveckla det med nya bostäder men också öppna upp fastigheten för företag i regionen. Jakten på nya hyresgäster är i full gång.

— Jag ser en winwin-situation för både mig och kommunen. Brobyholmsområdet ligger gudomligt fint med närhet till såväl E20 som Läggesta. Förutsättningarna för att kunna sätta i gång och bygga nytt och utveckla området är utmärkt, säger Peter Servin.

Fastigheten omfattar 240 hektar mark och affären blev formellt klar den 29 maj då Peter Servins bolag tog över Brobyholms fastighets AB. Åkers Krutbruk blir kvar som hyresgäst i sina gamla lokaler och Peter Servin ser gärna att lediga byggnader på området kan utvecklas till flera nya företag.

— Det mesta finns redan här och mycket är förberett. Jag hoppas att vi utöver nya bostäder också ska kunna avsätta mark till flera mindre industriföretag, säger han.

Planerna på bostäder i området har redan presenterats för Strängnäs kommun och i ett pressmeddelande meddelar kommunalrådet Monica Lindell Rylén (S) att de välkomnar planerna.

– Det här är en plats med mycket historia och enorm potential i form av vacker natur och tillgänglighet till både skola och tåg. Åkers krutbruk är ett av landets äldsta företag och det är bara positivt om det och hela området kan leva vidare och utvecklas.

Monica Lindell Rylén poängterar behovet av att bygga nya bostäder i Åker och säger att det är avgörande för att även kunna locka fler företag till orten.

— Det har länge pratats om att bebygga och utveckla Brobyholmsområdet och att vi nu, efter många år, ser en ljus framtid för området är väldigt kul, säger hon.

Läs mer om dessa ämnen

Åkers styckebrukByggnation
annons

Mest delat denna vecka