Bedragaren var hjälpsam, och såg bland annat till att 88-åringen kunde sätta sig i sin rullstol. OBS: Bilden föreställer inte rullstolen i fråga. Foto:

Nytt åldringsbedrägeri i Eskilstuna

Eskilstuna

Ännu en gammal människa i Eskilstuna har drabbats av bedragare. I onsdags eftermiddag blev en 88-årig man lurad i sitt eget hem av en minst sagt förslagen man.

Den 88-årige mannen blev först uppringd av en person som förklarade att hans bil hade havererat, och att han saknade pengar till bärgning. Han ville ha 88-åringens hjälp, och 88-åringen sa att han kunde hjälpa till.

— Han trodde att det var en bekant till honom, förklarar Benny Ljungkvist på polisen i Eskilstuna.

Vid 14.40 knackade det så på 88-åringens dörr. Han släppte in besökaren, som var hjälpsam och bland annat såg till att 88-åringen kunde sätta sig i sin rullstol. 88-åringen försåg därefter mannen med sitt bankkort och kod, så att han skulle kunna ta ut pengar till bärgning.

Det var hemtjänsten som senare under dagen insåg vad som hänt, enligt polisen. Hemtjänstpersonalen hjälpte mannen att spärra bankkortet och göra en polisanmälan. Brottsrubriceringen är bedrägeri och stöld.

— Vi vet inte än om det faktiskt har tagits ut några pengar från kontot, men ett bedrägeri är det i alla händelser, säger Benny Ljungkvist.

I polisanmälan har 88-åringen uppgett att mannen som kom till lägenheten var 30-40 år gammal. Han var ganska lång och smal, och klädd i en mörk träningsoverall.

— Han ska ha varit ganska tystlåten, men när han väl pratade ska han ha pratat hygglig svenska, säger Benny Ljungkvist.

Polisen hoppas kunna få ännu lite mer att gå på när 88-åringen väl hörs.

— Han är inte hörd än, vi kommer behöva göra det, säger Ljungkvist.

Flera liknande bedrägerier och bedrägeriförsök har inträffat i Eskilstuna den senaste tiden. Polisen uppmanar äldre personer att vara uppmärksamma, och inte lämna ut några bankkort eller andra uppgifter till främmande personer.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaBedrägeriBrottHemtjänstPengarÄldreomsorg
Relaterat