Åklagaren kallar ett nytt vittne till hovrättsförhandlingen i Arbogamorden som ska visa att livstidsdömda Johanna Möller har lämnat falska uppgifter om sin döde makes livförsäkring. Foto:

Nytt vittne i sommarstugemorden

Eskilstuna/Arboga

Åklagaren kallar ett nytt vittne inför hovrättsförhandlingen i de så kallade Arbogamorden. Det uppger SVT Västmanland. Vittnet ska enligt åklagaren stärka att det var den livstidsdömda Johanna Möller som tecknade livförsäkringen på sin make, utan hans vetskap.

Enligt SVT Västmanland ska det nya vittnet själv ha hört av sig till polisen efter att ha hört vad Johanna Möller sagt under rättegången i tingsrätten och menat att hon där hade lämnat falska uppgifter.

Västmanlands tingsrätt dömde i slutet av augusti Johanna Möller till livstids fängelse för bland annat mord, försök till mord, anstiftan av mord, stämpling till mord och grov misshandel, samt grovt bedrägeri och försök till grovt bedrägeri.

Enligt åklagaren var ett av motiven till makens död att Johanna Möller ville få ut pengar från hans livförsäkring, något som hon själv förnekade. Enligt Möller skulle maken själv ha tecknat försäkringen. Detta är uppgifter som det nya vittnet tillbakavisar.

Uppgifterna från det nya vittnet kommer sannolikt inte att påverka utgången av hovrättsförhandlingarna som startar i november och beräknas pågå en bit in på det nya året.

— Hon är dömd för mord av maken och för grovt försäkringsbedrägeri så för min del kan inget ändras. Men det kan ändå bringa klarhet i de frågetecken som finns i den här frågan, säger kammaråklagare Jessica Wenna, till SVT Västmanland.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

ArbogaEskilstunaArbogamordetKrim
Relaterat