En man skadades allvarligt när han blev huggen i halsen med kniv tidigare i somras och fick föras till sjukhus för vård. Nu åtalas en 52-åring för försök till dråp.

Offret höggs i halsen med kniv – 52-åring åtalas

Eskilstuna

En 52-årig man har åtalats för att ha försökt att döda en annan man i Eskilstuna. Händelsen som rubriceras som försök till dråp ska ha ägt rum i slutet av juli i somras. Men 52-åringen nekar till brott.

Det var den 26 juli som den 52-årige mannen ska ha befunnit sig hemma hos kamrater i en bostad i Eskilstuna. Det ska ha hettat till mellan personerna i lägenheten och det hela ska ha slutat med att 52-åringen drog fram en kniv och högg en annan man i halsen så att blodet sprutade.

Allt detta påstår åklagaren, men 52-åringen själv nekar både till att ha varit i Eskilstuna vid den aktuella tidpunkten och till att ha skadat den andre mannen.

När polisen konfronterar honom i förhören och berättar att det finns vittnen som säger att han har befunnit sig i lägenheten där brottet begicks och att vittnen också har berättat att det är han som har knivhuggit den andra mannen, så nekar han bestämt. Han säger att han inte alls har varit på platsen, eller ens i Eskilstuna den dagen - utan på en annan ort där han bor.

Den skadade mannen som blev huggen i halsen har en helt annan version av händelseförloppet. Han berättar för polisen att han befann sig med några andra personer i lägenheten när 52-åringen som han inte kände, kom dit. Han att han tyckte att 52-åringen uppträdde stöddigt och sa att han ville ha tjack. Han sa åt honom att tagga ner, att ta det lugnt och stämningen mellan de två männen blev hätsk.

"Vad är du för en d-la bonddräng? Ska jag hugga dig eller?", ska 52-åringen plötsligt ha sagt.

Sedan ska 52-åringen utan förvarning ha dragit fram en kniv och börjat attackera den andre mannen. Trots att han försökte komma undan ska han inte ha hunnit värja sig. Plötsligt ska 52-åringen ha stuckit kniven i hans hals och han kände hur det sprutade blod från halsen, säger han i förhören.

Mannen berättar hur han hejdar blödningen genom att hålla handen tryckt mot halsen, så fort han släpper börjar blodet spruta igen, han får tag på en handduk som han trycker mot såret och en annan person ringer efter hjälp på 112.

"Jag blir riktigt rädd och tror att jag kommer att dö om jag inte kommer till sjukhus snabbt", säger han till polisens förhörsledare.

Nu har 52-åringen trots sitt nekande, åtalats för försök till dråp och rättegång väntar.

Bland åklagarens bevisning finns bland annat förhör med den drabbade målsägaren, med vittnen, läkare på sjukhuset, resultat och analyser från den brottsplatsundersökning som har gjorts och telefonanalyser.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaBrottKrim
Relaterat