Övervakningsfilmer kan avslöja medicinrånare

Eskilstuna

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för rånet i fredags då en väktare misshandlades med en kofot och stora mängder mediciner stals ur ett läkemedelsförråd vid Mälarsjukhuset.

Det var strax före klockan sju i fredags morse polisen larmades till Beroendecentrum vid Mälarsjukhuset där inbrottslarmet just gått i gång. En väktare som befann sig i närheten var först på plats och stötte då ihop med två misstänkta tjuvar som uppges ha fyllt en trunk med mediciner. När tjuvarna insåg att de var upptäckta ska de ha attackerat väktaren med en kofot. Väktaren ska ha fått ta emot flera slag mot kroppen men ska ändå ha kunnat slå tillbaka med sin batong och ska också ha följt efter rånarna en bit till fots. Rånarna hoppade därefter in i en skåpbil och försvann från sjukhusområdet i riktning mot Strängnäsvägen.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning vid brottsplatsen och har säkrat vissa spår. Polisen har också pratat med en del vittnen men vill gärna komma i kontakt med fler som kan ha sett något av händelseförloppet.

— Vi fortsätter att samla in uppgifter. Vi är intresserade av iakttagelser både vid sjukhuset och vid parkeringsgaraget under fredagsmorgonen, säger Peter Bergkvist, förundersökningsledare vid polisen i Eskilstuna.

Polisen har även fått tillgång till bilder på de misstänkta gärningsmännen. En av männen ska ha varit delvis maskerad men på någon sekvens ska ansiktena synas.

— Vi hoppas kunna identifiera dem från filmer från övervakningskamerorna. Men filmerna har än så länge varit lite svåra att få ut, säger Peter Bergkvist.

Brottet rubriceras i nuläget som rån i motvärnsfallet. Den bil som användes vid rånet har ännu inte påträffats.

— Det är oklart om den är stulen eller om den är falskregistrerad, säger Peter Bergkvist.

Enligt polisen ska tjuvarna bland annat ha kommit över stora mängder metadon vid inbrottet.

— De har fått med sig metadon och andra mediciner till ganska stora värden så vitt jag förstår. Metadon är frekvent förekommande i missbrukarkretsar eftersom det kan ge någon slags berusningseffekt, säger han.

Hur tjuvarna har tagit sig in i det aktuella läkemedelsförrådet är emellertid inte känt. Inbrottslarmet till själva lokalen löstes ut när tjuvarna rörde sig i byggnaden men förrådet visar inga tecken på att ha blivit uppbrutet.

— Antingen var det olåst eller också har tjuvarna kommit över någon kod eller något nyckelkort.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

MälarsjukhusetBlåljus Brottinbrott rån
Relaterat

Mest delat denna vecka