En läkare som skulle utföra en rond på Mälarsjukhuset, utsattes för ett misshandelsförsök av en av patienterna som försökte attackera läkaren med en reflexhammare.

Patient försökte misshandla läkare med reflexhammare: "Brusade upp, gapade och skrek"

Eskilstuna

Det var dags för rond på avdelningen på Mälarsjukhuset och personalen kände ett visst obehag inför en av patienterna. Han skulle ha uppträtt hotfullt tidigare. När läkaren stod vid patientens säng, greppade han plötsligt läkarens reflexhammare som han försökte misshandla läkaren med.

Det var på torsdagens förmiddag som händelsen ägde rum på en av avdelningarna på Mälarsjukhuset. Patienten, en man i 30-årsåldern, hade tidigare uppträtt hotfullt mot vårdpersonalen så det fanns en viss anspänning och oro när det var dags för dagens rond. Därför hade läkaren bett att en av sjukhusets vakter skulle finnas med i bakgrunden om något skulle hända.

Oron visade sig vara befogad. Det berättar Benny Ljungkvist hos polisen i Eskilstuna som nu ha en anmälan om försök till misshandel på sitt bord.

– Patienten brusade upp, gapade och skrek och började skrika en mängd kvinnliga könsord till den kvinnliga läkaren, berättar Benny Ljungkvist.

Läkaren höll en liten hammare, en så kallad reflexhammare eller neurologhammare i sin hand. Under tiden som patienten skrek på läkaren lyckades han plötsligt också slita till sig hammaren som han försökte slå läkaren med.

Men då ingrep vakten som hade blivit ombedd att hålla sig i närheten och som hade hört det häftiga utbrottet inne från patientens rum. Vakten lyckades få stopp på den arge mannen och kunde också hindra honom från att misshandla läkaren med hammaren.

Läkaren och sjukhuset gjorde efteråt en anmälan om försök till misshandel, som alltså nu har tagits emot och utreds av polisen i Eskilstuna.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Plats/EskilstunaMälarsjukhusetBrottKrimSjukvårdmisshandel
Relaterat