Erik Ahlström var i Vilsta under tisdagen för att dra i gång det första ploggareventet i Eskilstuna. Foto:

Plocka skräp och jogga = plogga

Eskilstuna

Erik Ahlström har många järn i elden, under tisdagen var han i Eskilstuna för att få fart på ploggandet.

Det finns mycket att säga om Erik Ahlström, men det gemensamma är friluftsaktiviteter utomhus med fokus på utmaningar. Under tisdagen gästade han Eskilstuna och Vilsta för att utmana löpare att börja plogga. Det går ut på att jogga, gå eller springa samtidigt som man plockar upp skräp som ligger slängt i naturen.

— När man börjar se hur mycket skräp det finns så får man som nya glasögon, man ser skräp överallt, säger, Erik Ahlström.

Ett 20-tal personer hade samlats i Vilsta för att springa och då passade Erik på att nå ut med sitt budskap.

— Man kan gå med barnvagn också det har ingen betydelse, det viktiga är att få bort skräpet och att ändra attityden, säger Erik Ahlström.

Det handlar inte bara om att plocka skräp när man springer, det handlar om så mycket mer enligt Erik. Statistiken visar på dystra siffror och Erik ger några skrämmande exempel.

— Det slängs tre miljoner fimpar om dagen i Sverige, en fimp förgiftar två liter vatten och det tar en till fem år för en fimp att försvinna. Fimparna innehåller plaster som slutligen hamnar i vattnet och år 2050 kommer det finnas mer plast än fisk i haven.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaMiljöTräninglöpning
Relaterat