• Polis larmades till Skiftinge sedan boende i området hört höga smällar. En skadad man hittades senare i skogen. Foto:
  • Polisen spärrade av ett område i skogen. Foto:
  • Fem polisbilar, kriminaltekniker och hundpatrull kallades till platsen. Foto:
  • Polisen sökte i området med hundpatrull. Under kvällen och natten genomfördes en kriminalteknisk undersökning. Foto:
  • Den skadade, en man i 40-årsåldern, sågs bäras ut ur skogen på bår. Han avled senare av sina skador. Foto:
1/

Man död efter larm om smällar i Skiftinge – utreds som mord

Eskilstuna
En stor polisinsats pågick under fredagskvällen och natten mot lördag i Skiftinge, i norra Eskilstuna, sedan en man i 40-årsåldern hittats svårt skadad i utkanten av Årby naturreservat. Mannen avled senare av sina skador.

Klockan var 21.10 på fredagskvällen när polisen larmades till ett skogsområde i Eskilstuna sedan flera vittnen hört distinkta smällar. Ett av vittnena som hörde händelsen och larmade polisen hittade sedan en man i skogen. Enligt vittnesuppgifter ska mannen ha blivit skjuten, något som polisen inte vill bekräfta.

– Jag kan fortfarande inte bekräfta om mannen har fått skottskador eller om det handlar om annat våld. Men flera personer har larmat om att de hört vad som låter som en skottlossning, säger Tor Sevelius, vakthavande befäl hos polisen.

Polis, räddningstjänst och ambulans var snabbt framme på platsen. Vittnen såg en person, som visade sig vara mannen, bäras på en bår ut från skogen.

– Vi har fått flera vittnesuppgifter men ingen som har sett själva händelsen. I samband med att de hört smällarna så har de gjort vissa iakttagelser men de kan jag inte gå in på i nuläget, säger Tor Sevelius.

Fem polisbilar syntes i Skiftinge vid 22-tiden och ett stort område spärrades av. Polisen skrev under kvällen på sin hemsida att ett intensivt spaningsarbete pågår och kriminaltekniker och hundpatrull kallades till platsen. Polisen spärrade av ett område runt den förmodade brottsplatsen och genomförde en teknisk undersökning under natten och lördagsmorgonen.

– Vi kommer att fortsätta med det in på morgonen när det blir ljust. Då förbättras förutsättningarna, säger Tor Sevelius.

Polisen har upprättat en anmälan om mord, alternativt dråp. Ingen person är gripen i nuläget och polisen har ingen misstänkt. Den avlidne mannen är sedan tidigare känd av polisen.

– Han har en bred skala av brott bakom sig, bland annat våldsbrott, säger Tor Sevelius.

Under lördagsförmiddagen var polisen förtegen om omständigheterna och ville fortsatt inte bekräfta att mannen blivit skjuten. Brottsplatsen var vid lunchtid ännu avspärrad. Kriminaltekniker återvände under dagen till platsen.

– Grova brott i Eskilstuna kraftsamlar under helgen och går i gång med utredningsåtgärder. Brottsplatsen är fortfarande avspärrad och tekniker ska tillbaka igen under dagen, säger Martin Detterström, vakthavande befäl region Öst.

Enligt Martin Detterström efterlyser polisen alla typer av iakttagelser som gjorts i området vid den aktuella tidpunkten.

– Vi söker kontakt med personer som varit i det här området runt tidpunkten för händelsen. Allt i Skiftinge är intressant. Personer som har rört sig konstigt, folk som har hört något.

Under söndagen ville polisen fortfarande inte gå ut med någon ny information i ärendet utan meddelade bara att spanings- och utredningsarbetet fortgår.

Tips och information lämnas till polisens på 114 14.

VET DU MER? Hör av dig!

LÄNKTipsa oss