Foto:

Polisen i Eskilstuna efterlyser ägaren till upphittad guldring

Eskilstuna

Ringen är i guld och har flera stenar i olika storlekar. Nu söker polisen ringens ägare. Den är nämligen inlämnad till polisens hittegodsavdelning i Eskilstuna.

Polisen i Eskilstuna har gått ut med en efterlysning. I ett inlägg på sin Facebooksida söker de nu efter ägaren till en guldring som lämnats in till hittegodsavdelningen. Ringen, som påträffades i centrala Eskilstuna, är i guld och har flera stenar i olika storlekar.

– Den är tydligt graverad med namn och datum vilket gör att vi tydligt kan bekräfta ägarskapet, säger Ida Boberg, hittegodshandläggare vid polisen i Eskilstuna.

Ringen är ett så kallat institutionsgods vilket innebär att den är upphittad på en offentlig lokal, exempelvis ett sjukhus eller matbutik. Hittegods ska lämnas in till polisen skyndsamt, vilket innebär senast två veckor efter upphittandet. Om så sker har upphittaren möjlighet att göra anspråk på hittegodset om ingen ägare ger sig till känna.

– I det här fallet vet vi att ringen legat betydligt mycket längre än så, så upphittaren har inte rätt att göra anspråk. Vi fick godset inlämnat till oss i slutet av september.

Normalt sett eftersöks ägare till upphittat gods i minst tre månader. Därefter tillfaller ringen upphittaren eller, om denne inte har rätt att göra anspråk, säljs via Eskilstuna auktionsverk av polisen. Pengarna från försäljningen tillfaller då staten.

– Nu har det gått tre månader men med den här ringen kände vi att det var värt att göra ett extra försök. Det är en himla fin ring. Vi vill över huvud taget uppmana folk att göra förlustanmälningar om de har förlorat något. Det är genom förlustanmälningar vi kan hitta ägare och de kan få tillbaka sitt gods.

Den som äger ringen ombeds kontakta polisens hittegodsavdelning på telefon 010-566 91 09 eller via mail hittegods.eskilstuna@polisen.se

Läs mer om dessa ämnen

polis