• Var finns mordvapnet? Ligger det någonstans i Årbyskogen? Polis och specialhundar ska söka igenom stora delar av motionsområdet efter ett skjutvapen den här veckan. Foto:
  • För drygt två veckor sedan mördades en man i anslutning till ett motionsspår i Årbyskogen. Nu finns det blommor och ljus på platsen. Foto:
1/

Polisen söker efter mordvapen med hundar i Årbyskogen

Eskilstuna

Fredagskvällen den 24 augusti sköts en 41-årig man till döds vid ett motionsspår i Årbyskogen. Nu ska polisen med hjälp av specialutbildade vapenhundar söka efter mordvapnet i skogen. Förhoppningen är att ett vapenfynd ska leda till en misstänkt gärningsperson.

– Vi ska utöka vårt sökområde i skogen. Det kommer att synas både poliser och hundar i skogen senare i veckan. Det är bra om folk känner till det så de inte blir livrädda, säger Thomas Tellebro vid polisens avdelning för grova brott hos polisen i Eskilstuna.

Var finns mordvapnet? Ligger det någonstans i Årbyskogen? Polis och sökhundar ska söka igenom stora delar av motionsområdet i Årbyskogen i jakt på det vapen som dödade en 41-årig man för drygt två veckor sedan. Foto:

Han berättar att polisen nu kommer att intressera sig för ett betydligt större område än enbart runt den plats där den då svårt skadade 41-åringen hittades av ett par på promenad. Poliser tillsammans med specialiserade hund eller hundar kommer att gå igenom resterande delar av Årby motionsområde i jakt på det vapen som dödade 41-åringen.

Så vapnet är alltså inte hittat?

– Nej. Och vi vill inte chansa på att det ligger där nånstans, säger Thomas Tellebro.

Vad är det för typ av vapen ni letar efter?

– Vi har inte fått svar från NFC (Nationellt forensiskt Centrum) än så vi vet inte riktigt. Men vi letar efter ett skjutvapen och vi ska göra en rejäl satsning i veckan, säger Thomas Tellebro.

Nu finns det blommor och ljus på platsen vid motionsområdet i Årbyskogen där en 41-årig man sköts till döds för drygt två veckor sedan. Foto:

Tellebro betonar också att polisen jobbar mycket brett i utredningen och är noga med att inte låsa sig vid en teori. Det finns fortfarande lösa trådar.

Polisen har till exempel ännu inte fått kontakt med vissa av de personer man efterlyst i media.

Det handlar till exempel om en moped som åkte genom området vid den aktuella tidpunkten.

Två personer ska ha suttit på mopeden och de ska sannolikt ha burit mörka kläder och saknat hjälmar. Mopeden ska ha varit mörk, men inte svart till färgen. Mopeden och personerna på den är polisen mycket intresserade av.

Thomas Tellebro vid polisens avdelning för grova brott hos polisen i Eskilstuna. Foto:

Det kan finnas flera skäl till att personerna på mopeden inte har tagit kontakt med polisen, konstaterar Thomas Tellebro. Ett skäl skulle kunna vara att de är inblandade på något sätt, säger han.

– Mopeden de åkte på var nedsläckt, tillägger Thomas Tellebro.

Polisen har en speciell tipstelefon för mordet i Årbyskogen. Det är: 0730-77 60 03

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaÅrbyKrimmord
Relaterat