Foto:

Polisen söker vittnen efter mordförsök i Eskilstuna

Eskilstuna
annons

Den 18-åriga mannen som knivskars utanför tågstationen i Eskilstuna vårdas fortfarande för sina skador. Samtidigt håller polisen på med att utreda mordförsöket.

— Vi söker vittnen som kan ha iakttagit något under fredagskvällen den 4 augusti vid 22.00-tiden på stationen, säger Lars Franzell, vid polisens enhet för grova brott.

Det var förra fredagen som en 18-årig man knivskars svårt vid tågstationen i Eskilstuna. Mannen fördes akut till sjukhus med livshotande skador och 18-åringen har enligt polisen svävat mellan liv och död.

— Vi skulle ha hört honom under torsdagen men vi har inte kunnat höra honom ännu på grund av hans allvarliga skadeläge, säger Lars Franzell, vid polisens enhet för grova brott.

Polisen har sedan tidigare fått vittnesuppgifter om att man ska ha sett den 18-årige mannen blivit misshandlad på Nyfors-sidan av centralen. Men polisen söker nu fler vittnesuppgifter från personer som i närheten av platsen där mordförsöket inträffade.

— Vittnen har sett två eller eventuellt tre gärningsmän springa från platsen mot Nyforstorget. Vi vet att det finns fler personer som har sett händelsen och de personerna vill vi komma i kontakt med, säger Lars Franzell, vid polisens enhet för grova brott.

Den 18-åriga mannen fördes till Mälarsjukhuset med allvarliga skador men flyttades senare till Karolinska i Stockholm för att få vård där.

— Han var rejält illa tilltygad när han hittades på stationen. Om han inte hade fått vård så snabbt hade han inte levt i dag, säger Lars Franzell, vid polisens enhet för grova brott.

18-åringen är känd av polisen sedan tidigare men för mindre allvarligare brott.

annons

Mest delat denna vecka