Polisen fattade misstankar mot en mindre lastbil i närheten av Kvicksund. I bilen fanns tio stora sopsäckar fyllda med pantburkar med nytillverkade etiketter. Foto:

Misstänkta pantbedragare tagna utanför Eskilstuna – hade säckvis med "fulburkar" i lastbil

Eskilstuna

Polisen fattade misstankar mot den mindre lastbilen och sällskapet som befann sig i den. På riksväg 56 vid Kvicksund blev det stopp. Polisens misstankar besannades. I bilen fanns tio svarta sopsäckar med "falska" pantburkar och en större mängd kontanter.

Det var vid tio-tiden på onsdagsförmiddagen som händelsen ägde rum vid riksväg 56 i närheten av Kvicksund. Polisen hade av olika skäl fått upp ögonen för en mindre lastbil som körde på vägen.

Bilen som var utlandsregistrerad stoppades. I bilen satt ett sällskap på fyra personer.

– En 18-årig kvinna och tre män, 21, 23 och 41 år gamla, berättar polisen Benny Ljungkvist i Eskilstuna.

I bilen gjorde polisen en del intressanta fynd. Där fanns tio stora svarta soppåsar, fyllda med pantburkar. Men inte vilka pantburkar som helst.

– Det var "fulburkar" med nytillverkade etiketter, med nya streckkoder på, berättar Benny Ljungkvist.

Men polisen hittade också en större mängd kontanter i bilen.

– Drygt 10 000 kronor, berättar Benny Ljungkvist.

Han berättar att polisen nu ska försöka utreda varifrån pengarna kom. Personerna i bilen som inte är hemmahörande i Sverige ska höras och få förklara sig. De är för närvarande misstänkta för bland annat penningtvättbrott.

Benny Ljungkvist berättar att personerna i bilen ska ha förklarat att de var på väg till en livsmedelsbutik i Västerås där de tänkt panta burkarna. Med de nytillverkade streckkoderna skulle burkarna kunna ha passerat returburksmaskinen, trots att det egentligen inte skulle gå att panta dem.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

KvicksundKrimPengar
Relaterat