Den så kallade "kräm-mannen" har bland annat attackerat kvinnor i Stadsparken och i Fors kyrkopark i centrala Eskilstuna.

Polisen tror sig ha gripit den misstänkte Kräm-mannen

Eskilstuna

En man i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för flera uppmärksammade fall av ofredanden mot kvinnor i Eskilstuna den senaste tiden.

Enligt polisen är det den misstänkte "Kräm-mannen" som nu sitter anhållen. Mannen togs in till förhör på onsdagseftermiddagen och anhölls därefter skäligen misstänkt för ofredande efter beslut av åklagare.

– Han togs in på förhör och anhölls klockan 17.45 på onsdagen, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Enligt polis och åklagare är han misstänkt för att vara den person som sprutat hudkräm och tafsat på en rad kvinnor i framför allt centrala Eskilstuna den senaste tiden. Det är oklart om mannen gjort några medgivanden.

– Jag känner inte till vad han sagt i förhör, säger Thomas Agnevik.

Benny Ljungkvist hos polisen i Eskilstuna berättar att den misstänkte Kräm-mannen hade hamnat under en övervakningskamera och att det var anledningen till att han kunde gripas. En bild från övervakningskameran hade skickats ut till poliser i yttre tjänst.

– Det var en polispatrull som reagerade på en kille i centrala Eskilstuna som kom gående och tyckte att han påminde starkt om bilden på mannen som de hade fått, säger han.

Polisen fattade beslut om att hämta in mannen till förhör.

– Men han ville inte yttra sig. Han ville ha en försvarare. Nu pågår vidare utredningsåtgärder, säger Benny Ljungkvist.

Enligt polisen har hittills tolv kvinnor i åldrarna mellan 13 år och 60-årsåldern, anmält att de utsatts för ofredanden som liknar varandra. Händelserna har ägt rum mellan 13 februari och 2 mars i år. I de flesta fall har en för kvinnorna okänd man rört vid dem och därefter sprutat hudkräm på dem. I andra fall har han bara sprutat kräm – eller bara tafsat.

De polisanmälda ofredandena har bland annat inträffat i Stadsparken, i Fors kyrkopark och utanför Ica Maxi i Eskilstuna.

Enligt åklagare Lina Elfwing vid åklagarkammaren i Eskilstuna är den nu anhållne mannen misstänkt för elva fall av ofredande.

Eskilstuna-Kuriren har tidigare talat med den kvinna som tycks vara den första personen att utsättas för Kräm-mannen. När tidningen kontaktar henne igen har nyheten om anhållandet av en misstänkt inte nått henne ännu.

– Har han blivit det? Vad bra! Jag hade ingen aning, säger hon.

Läs också

( 7 st )
Relaterat