En man som misstänks ha utsatt Circle K på Vasavägen för ett rån den 1 september har nu gripits.

Rånade mackpersonal med pistol – 19-åring gripen

Eskilstuna
annons

Den man som misstänks ha utfört ett väpnat rån mot Circle K på Vasavägen i Eskilstuna natten mot fredagen den 1 september har gripits och anhållits. Det uppger polisen.

Det var vid 03-tiden på natten den 1 september som rånaren slog till och drog fram ett pistolliknande föremål som han riktade mot en butiksanställd.

Stationens butik är öppen dygnet runt, men nattetid är dörrarna stängda och kunderna betjänas via en kiosklucka vid kassorna. Det var genom denna lucka som den maskerade rånaren gick fram och drog fram ett pistolliknande föremål som han riktade mot den butiksanställde.

Bytet uppges ha blivit cigaretter värda cirka 1 500 kronor som rånaren tilltvingade sig genom luckan och personal i butiken chockades.

Vart rånaren tog vägen efter rånet visste ingen. Polis sökte med hundar efter gärningsmannen men utan resultat.

Under utredningens gång har polisen efterhand fått upp intresset för en misstänkt man, en 19-åring. Under natten mot måndagen kom 19-åringen tillbaka till macken. Polisen larmades men då hade 19-åringen redan hunnit sätta sig i en bil.

— Men vi fick stopp på bilen och 19-åringen hämtades med till förhör, berättar Maarit Jöhnemark vid polisens avdelning för grova brott.

Hur 19-åringen ställer sig till misstankarna vet man inte än riktigt.

— Han har inte velat prata med oss utan att ha en försvarare vid sin sida, säger Maarit Jöhnemark.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaKrimrån
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka