Bilföraren blev aggressiv när han stoppades på Västergatan i Eskilstuna under natten till torsdagen. Mannen blev handfängslad och misstänks nu för fyra olika brott. Foto:

Polis tvingades sätta spottskyddshuva på ilsken rattfyllerist

Eskilstuna

Den 30-åriga rattfylleristen ville inte låta sig omhändertas. Inte till något pris. Det krävdes fyra poliser för att få mannen till provtagning, och man tvingades dessutom förse honom med spottskyddshuva eftersom han spottade vilt omkring sig.

Det var vid 01.30-tiden natten mot torsdagen som en polispatrull fick syn på en bil på Västergatan i Eskilstuna och beslöt sig för att kontrollera den. På OKQ8:s parkering fick man stopp på den, men föraren ville inte ha något med polisen att göra.

– Först vägrade han öppna dörren, och sen vägrade han blåsa. Men poliserna kände hur det stank alkohol, berättar Benny Ljungkvist på Eskilstunapolisen.

Patrullen beslöt sig för att ta med sig mannen, en 30-åring, till Mälarsjukhusets akutmottagning för provtagning i stället. Men det hade han inte heller lust med.

– Han gapade och skrek och spjärnade emot, och vi fick kalla på förstärkning, berättar Ljungkvist.

När förstärkningen anlänt lyckades polisen få in 30-åringen i polisbilen.

– Det var fyra poliser som till sist lyckades få på honom handfängsel och även fotfängsel.

Berövad möjligheten att sparka och fäkta med armarna tog dock 30-åringen till ett nytt vapen. Han började spottas.

– Vi fick dra på honom en spottskyddshuva i plast, berättar Benny Ljungkvist.

Efter mycket om och men blev i alla fall ett blodprov taget. Hur pass berusad mannen var återstår att se.

– Men han var så pass full att han blev lobbad (omhändertagen av polisen enligt LOB) i alla fall, säger Benny Ljungkvist.

30-åringen är nu misstänkt för grovt rattfylleri, våldsamt motstånd, grov olovlig körning och även narkotikabrott, eftersom misstankar finns om att mannen inte bara hade brukat alkohol.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

ämne/brottEskilstuna
Relaterat