Mannen stoppades av vittnen och hindrades från att lämna Systembolagets parkering. Foto:

Rattfull man skulle "bunkra på" – stoppades av vittnen utanför Systembolaget

Eskilstuna

En 66-årig man åtalas vid Eskilstuna tingsrätt misstänkt för grovt rattfylleri. Han togs av polisen utanför Systembolaget vid Tuna Park efter att vittnen ingripit. Enligt åtalet hade han nästan två promille alkohol i kroppen.

Det var strax före klockan 15 lördagseftermiddagen den 2 juni som ett vittne slog larm till polisen. Vittnet hade legat bakom en bil på Västeråsvägen, och föraren av den bilen verkade långt ifrån nykter. Han vinglade fram och tillbaka över vägbanan och stannade till sist utanför Systembolaget vid Tuna Park där han sedan gick in.

Polisen ryckte ut, och bad vittnet försöka hålla kvar den berusade föraren på parkeringen tills de anlände. Antingen genom att ta hans nycklar eller genom att parkera in hans bil. Vittnet tog hjälp av flera andra personer, och tillsammans såg de till att den berusade bilföraren inte lämnade parkeringen efter att ha kommit ut från butiken.

När polisen kom till platsen stod vittnena tillsammans med den 66-åring som nu åtalas. 66-åringen var märkbart berusad, enligt poliserna, och hade svårt att stå upp. Han omhändertogs, och prover visade senare att han hade nästan två promille alkohol i kroppen.

I baksätet på mannens bil låg två påsar med totalt tio burkar starköl som mannen enligt vittnena hade burit ut från Systembolaget.

Den 66-årige mannen har i förhör erkänt brott. Han medger att han hade druckit innan han satte sig i bilen den eftermiddagen, och att han åkt till Systembolaget för att "bunkra på".

Nu åtalas 66-åringen för rattfylleri. Den höga alkoholkoncentrationen i hans kropp gör att brottet betraktas som grovt.

Läs också

( 10 st )

Läs mer om dessa ämnen

Plats/EskilstunaEskilstuna TingsrättKrimRattfylleri
Relaterat