Marica Anderbrink-Toll är projektledare för rekryteringsmässan i Eskilstuna och Västerås. Foto:

Rekryteringsmässa dyker upp i nya lokaler

Eskilstuna

På tisdagen äger årets rekryteringsmässa rum. Bland de rekryterande företagen finns Amazon, Nordea och Ica Maxi som är med på mässan för första gången.

Mässan arrangeras för 16:e gången och äger rum i både Eskilstuna och Västerås. I Eskilstuna har mässan de senaste åren haft drygt 2 500 besökare. Projektledaren Marica Anderbrink-Toll konstaterar att det i år finns en stor bredd av olika jobb att söka.

— Det är i princip allt från platschefer, projektledare och ingenjörer till kockar, taxichaufförer och parkarbetare. Det är hela vårdsektorn, hela industrisektorn. Det är en jättebredd, säger hon och fortsätter:

— Vi brukar säga att vi har en bredd, men bredden är nog extremt stor i dag.

Marica Anderbrink-Toll. Foto:

Arrangörerna hoppas också på en stor bredd av besökare, både att det ska komma många arbetssökande, men även personer som redan har ett jobb, men som kanske vill byta.

— Folk som kanske jobbar på andra orter och pendlar i dag, säger Marica Anerbrink-Toll.

En annan grupp som hon hoppas ska komma till mässan är gymnasieungdomar som söker sommarjobb.

— Vet du inte vad du vill jobba med eller funderar du på att studera? Då är rekryteringsmässan en perfekt plats för att skanna av utbudet av jobb och utbildningar, säger Marica Anderbrink-Toll.

I år hålls rekryteringsmässan på Elite Stadshotellet i stället för som tidigare på Munktellarenan.

— Det blir ju ett otroligt lyft för oss i Eskilstuna att vara på Elite, säger Marica Anderbrink-Toll och fortsätter:

— Det blir framför allt mer lättillgängligt för både besökare och utställare.

Över 50 utställare har anmält sig till mässan på Elite Stadshotellet i Eskilstuna och cirka 120 på Aros Congress Center i Västerås.

— Man har ett stort, stort behov av arbetskraft och man använder sig av olika vägar att rekrytera, säger Marica Anderbrink-Toll.

Det är extra roligt att vi har fyllt samtliga utställarplatser. Det innebär ett stort utbud av lediga jobb.

I år kommer den delen av mässan som handlar om jobb utomlands att äga rum i Västerås.

Malin Engberg är delprojektledare för rekryteringsmässan i Eskilstuna.

— Det är flera som står med för första gången som till exempel Ica Maxi och bemannings- och rekryteringsföretaget Military Work. Även Amazon, som är på väg att etablera sig i både Eskilstuna och Västerås, passar på att leta efter medarbetare, säger hon och fortsätter:

— Att tidigarelägga mässan till februari visade sig vara en succé förra året eftersom vi även fick med företag som erbjuder sommarjobb, så vi valde att göra på samma sätt i år. Det handlar om jobb hos allt från Eskilstuna kommun till H&M.

Sofia Axelsson är delprojektledare för rekryteringsmässan i Eskilstuna.

— Det är extra roligt att vi har fyllt samtliga utställarplatser. Det innebär ett stort utbud av lediga jobb, säger hon.

Rekryteringsmässan är ett gemensamt projekt mellan Eskilstuna kommun, Västerås stad och arbetsförmedlingen. Arrangörerna fortsätter också samarbetet med Enköping och Strängnäs och det kommer gå gratisbussar mellan städerna.

— Det kan vara bra som besökare att förbereda sig lite och gå in på hemsidan och titta vilka företag som finns med, säger Marica Anderbrink-Toll.

Läs mer om dessa ämnen

Platser/Eskilstunanäringsliv